Django Gastro Bar

Acceptabelt i Andorra

1 3 5
Skriven av
Foto: Argenta från Django Gastro Bar.

Django Gastro Bar är en restaurang i nordöstra Andorra. Vi hade turen att besöka dem när de deltog i festivalen The Champions Burger i Barcelona i Spanien. Och på festivalen serverade de en burgare vid namn Argenta, som innehöll 180 gram Black Angus-kött, provoloneost, karamelliserad purjolök och chimichurri. Festivalpriset för burgaren var 12,50 euro (140 kronor).

Vår hamburgare serverades såg ganska platt och liten ut, vilket var lite lustigt med tanke på att den innehöll en ganska generös mängd kött. De tillagade köttet genom att först grilla det, och sedan lägga på osten och röka det så att allt smälte ordentligt. Och detta påverkade verkligen smaken för det hade tydliga toner av både grillat och rökt. Och trots att köttet kunde ha varit lite mjukare ute i kanterna så var det väldigt fint och mört efter något tugga. Briochebrödet var mjukt och smakrikgt, men tyvärr helt orostat vilket påverkade texturen då vi saknade lite krisp och gärna hade sett att det absorberade köttsafterna lite bättre, Den karamelliserade purjolöken bidrog med lite uppskattad sötma och hade en riktigt trevlig konsistens, men det tillförde även en eftersmak som vi hellre hade klarat oss utan. Som tur var så avhjälptes detta rejält av den smakrika chimichurrin, som bidrog med en hetta och syra som harmoniserade rejält med de övriga rökiga smakerna.

Django Gastro Bar serverar en intressant och helt klart godkänd burgare, och vi kommer definitivt att besöka dem på riktigt om vi befinner oss i närheten av Canillo i Andorra och vill stilla vårt burgarbehov.

In English

Django Gastro Bar is a restaurant in the north-east of Andorra. We were lucky enough to visit them when they participated in The Champions Burger festival in Barcelona, Spain. And at the festival they served a burger called Argenta, which contained 180 grams of Black Angus beef, provolone cheese, caramelised leeks and chimichurri. The festival price for the burger was 12.5 EUR (14 USD).

Our burger looked a bit flat and small, which was a bit odd considering it contained a fairly generous amount of meat. They cooked the meat by first grilling it, then adding the cheese and smoking it so that everything melted properly. And this really affected the flavour because it had distinct grilled and smoked notes. And although the meat could have been a little softer around the edges, it was very tasty and tender a couple of bites in. The brioche bun was soft and flavourful, but unfortunately completely untoasted which affected the texture, as we missed some crispness and would have liked it to absorb the beef juices a little better, The caramelised leek contributed some much appreciated sweetness and had a really nice texture, but it also added an aftertaste that we would have preferred to do without. Fortunately, this was greatly remedied by the flavourful chimichurri, which provided a heat and acidity that harmonised well with the other smoky flavours.

Django Gastro Bar serve an interesting and definitely acceptable burger, and we’ll be sure to pay them a proper visit if we find ourselves near Canillo in Andorra in need of a burger.

Adress

L’Aldosa de Canillo, Canillo Andorra

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier