Vi har ätit på The Border: Burgers vs Burritos sedan starten i början av 2016, och under denna tid har de vuxit till en riktigt tajt minikedja med två restauranger i Stockholm (på Södermalm och i Vasastan) och en i Norrtälje. Menyn kretsar kring gränsen mellan USA och Mexiko, och bjuder på burgare och burritos samt nytillskott som tacos och ett gediget tequilautbud. På senare tid har de gått över till att enbart ha svenskt kött som hängmörats i 20-30 dagar i alla sina burgare, vilket verkligen har varit ett lyft. Under lunchtid kostar en meny 135 kronor, och mellan 149 och 169 kronor övrig tid.
Under våra senaste besök beställde vi två av våra favoriter; cheeseburgaren The Border TJ med dubbel cheddar, silverlök, pickles, majonnäs, senap och ketchup och avokadoburgaren ABC-burger med cheddar, bacon, avokado, tomat, sallad, silverlök och burgardressing. Köttet från Bjursunds Säteri hade djupa bifftoner, och stekytan var föredömligt krispig med en härligt frasig crust och ett saftigt inre. Den svenska burgarcheddarn bidrog med både smak och krämighet och vi uppskattade att de hade smörstekt brödet på insidan och även penslat det med fett på ovansidan av kronan så att det fick lite mer smak och textur. Vissa burgare på deras meny har haft en ojämn smakbild och burgarna monteras ibland lite finesslöst med för mycket grönsaker och dressing, men vi gillar ändå att menyn har tajtats till ganska rejält på senare tid. Det dröjde faktiskt länge innan vi började utforska deras utbud av både burritos och tacos, och vi kan glatt meddela att deras mexikanska rätter är minst lika imponerande.
The Border erbjuder en varierad meny och riktigt goda burgare, och vi anser att de tillhör det övre skiktet i Sveriges burgarscen – särskilt nu när de gått över helt till hängmörat kött. De har dessutom blivit vårt goto-ställe för burritos.
In English
We’ve been eating at The Border: Burgers vs Burritos since they opened in early 2016, and in that time they’ve grown into an impressive mini-chain with two restaurants in Stockholm (on Södermalm and in Vasastan) and one in Norrtälje. Their menu is centred around the US-Mexico border, with burgers and burritos, as well as new additions like tacos and a solid tequila selection. They’ve also recently switched to using only dry-aged Swedish beef in all their burgers. During lunchtime, a menu costs 135 SEK (12.5 USD), and between 149 and 169 (14–16 USD) at other times.
During our latest visits we’ve ordered their cheeseburger The Border TJ with double cheddar, white onions, pickles, mayo, ketchup and mustard and the avocado burger ABC Burger with cheddar, bacon, avocado, tomato, lettuce, white onions and burger sauce . The patties Bjursunds Säteri had a deep beefiness, and the crust was exemplary crispy whilst being juicy on the inside. The Swedish burger cheddar added both flavour and creaminess, and we appreciated that they’d buttered the bun on the inside and also brushed it with fat on the top of the crown to give it a bit more flavour and texture. Some of the burgers on their menu have an uneven flavour profile, and the burgers have been a bit haphazardly assembled with a bit too much vegetables and sauces, but we appreciate that their menu has been streamlined quite a bit lately. It actually took us a long time to start exploring their selection of both burritos and tacos, bt we’re happy to report that their Mexican dishes are just as impressive.
The Border offers a varied menu and really tasty burgers, and we consider them to be in the top tier of Sweden’s burger scene – especially now that they’ve switched completely to dry-aged beef. They’ve also become our go-to spot for burritos.