
24th Street Burger i Argentinas huvudstad Buenos Aires lyckades lura våra ögon för en sekund. För hade det inte varit för att menyn var på spanska och att byggnaden var relativt låg hade vi kunnat tro att vi faktiskt befann oss i New York. Med stark inspiration från 7th Street Burger har de inrett lokalen som ett litet amerikanskt hål i väggen, och det var något med just den estetiken som kittlade en nerv hos oss. På menyn fanns en handfull olika burgare, och vi beställde deras dubbla cheeseburgare Doble Cheese med ost, grillad lök, pickles och husets sås i ett potato bun för 12500 ARS (125 kronor). I priset ingick en portion pommes frites.
Burgaren serverades snabbt, prydligt insvept i rödvitrutigt papper – precis som hos sin amerikanska förlaga. Vi märkte dock att våra burgare var ojämnt stekta. Några hade en superhärligt frasig stekyta med ett saftigt inre, medan andra hade kött som var så knaprigt stekta att det krasade i munnen. En gemensam nämnare var den otroligt välsmälta och krämiga osten samt deras krispiga och välsmakande pickles. Vi hade gärna sett fler än bara ett par pickles dock. Husets sås var en klassisk burgardressing som smakade gott utan att sticka ut nämnvärt. Vi föll dock rejält för deras starkt kryddade pommes frites, som smakade som en kombination av cheddarostbågar och pommeskrydda. Det gick inte att sluta äta dem när vi väl hade börjat.
24th Street Burger serverar goda burgare, även om vi hade önskat att alla hade hållt samma jämna kvalitet. De levde kanske inte upp till samma nivåer som sin inspirationskälla i New York, men de är en bra bit på vägen.
In English
24th Street Burger in Argentina’s capital Buenos Aires fooled our eyes for a second. If it hadn’t been for the fact that their menu was in Spanish and the building was relatively low, we might have believed we were actually in New York. Taking strong inspiration from 7th Street Burger, they have decorated the venue like a small American hole-in-the-wall, and there was something about that particular aesthetic that really grabbed our attention. Their menu offered a handful of different burgers, and we ordered their double cheeseburger Doble Cheese with cheese, grilled onions, pickles and house sauce in a potato bun for 12500 ARS (12 USD). The price included a portion of fries.
Our burger arrived quickly, neatly wrapped in red and white chequered paper – just like its American counterpart. However, the patties were unevenly cooked. Some had a super crispy crust with a juicy interior, while others were so crispy they crunched when we took a bite. They all had incredibly well-melted and creamy cheese as well as crispy and tasty pickles. We would have liked to see more than just a couple of pickles though. The house sauce was a classic burger sauce that tasted nice without standing out significantly. However, we fell hard for their heavily seasoned fries, which tasted a bit like cheese puffs. We couldn’t stop eating them once we had started.
24th Street Burger’s are very tasty, even though we wished they’d all had the same consistent quality. They may not have lived up to the same high standards of their New York source of inspiration, but they’re off to a good start.