Big Pons

We like Big Pons and we cannot lie

1 4 5
Skriven av
Foto: Dubbel Royal från Big Pons.

Big Pons är en argentinsk burgarkedja som i skrivande stund har 14 restauranger i Buenos Aires med omnejd. Marknadsföringen är fylld med glada miner och glansiga, såsiga burgare, varav många är hyllningar till andra burgare runt om i världen. Förväntningarna var därför höga när vi besökte enheten i Puerto Madero med utsikt över hamnen. Vi beställde en Royal med dubbla köttpuckar, fyra skivor ost, rå lök, pickles, senap och ketchup för 16 300 ARS (170 kronor) samt deras Au Cheval-hyllningsburgare Big Cheval med dubbla köttpuckar, fyra skivor ost, tjockt bacon och ett stekt ägg för 17 500 ARS (180 kronor). Pommes frites ingick i priset.

Cheeseburgaren Royale både såg ut och smakade som en väldigt lyxig McDonald’s-burgare, och vi ville nästan kalla den Donken Cheese 3.0. Köttet var mört samtidigt som det hade en tydlig crust, och tillsammans med den krämiga osten skapades en riktigt härlig textur. Burgaren hade även en riktigt bra balans mellan sötma och syra, där ketchupen och deras smakrika pickles samspelade väl. Men trots att bröder var välrostat så blev ändå hälen ganska platt och blöt framåt slutet av måltiden. Vår Big Cheval kändes tyvärr som en billig variant av originalet. Det svartpeppartäckta baconet var visserligen aningen tjockare än i vanliga burgaren, men ändå för tunt för att ge samma effektfulla känsla. Ägget, som var stekt sunny side up, var gott men något överstekt vilket gjorde äggulan inte var lika rinnig som vi hade hoppats på. Men svartpepparn livade i alla fall upp burgaren. Deras pommes frites var krispiga och goda, och ett trevligt tillbehör.

Överlag har Big Pons lyckats väldigt bra med att servera lite lyxiga snabbmatsburgare med kvalitetsingredienser, och även om lyxburgarna i snabbmatsformat fungerar lite sämre så är de ett säkert kort i Buenos Aires.

In English

Big Pons is an Argentinian burger chain that, at the time of writing, has 14 restaurants in Buenos Aires and the surrounding area. The marketing is filled with happy faces and glossy, saucy burgers, many of which are homages to other burgers around the world. Expectations were therefore high when we visited the unit in Puerto Madero overlooking the harbour. We ordered a Royal with double beef patties, four slices of cheese, raw onions, pickles, mustard and ketchup for 16,300 ARS (15.5 USD) and their Au Cheval tribute burger Big Cheval with double beef patties, four slices of cheese, thick bacon and a fried egg for ARS 17,500 (16.5 USD). French fries were included in the price.

Their Royale cheeseburger both looked and tasted like a very luxurious McDonald’s burger, and we almost wanted to call it McD Cheese 3.0. The patty was tender while having a clear crust, and together with the creamy cheese, it created a really lovely texture. The burger also had a really good balance of sweetness and acidity, with the ketchup and their tasty pickles working well together. However, despite the bun being well toasted, the heel still got quite flat and soggy towards the end of the meal. Our Big Cheval unfortunately felt like a cheap version of the original. The black pepper-covered bacon was slightly thicker than in regular burgers, but still too thin to give the same effective feeling. The egg, which was cooked sunny side up, was good but slightly overcooked which meant the yolk wasn’t as runny as we had hoped. But the black pepper livened up the burger anyway. Their fries were crispy and nice, and a great side dish.

Overall, Big Pons have done a very good job of serving somewhat ”luxurious fast food burgers” with quality ingredients, and even if the ”fast food luxury burgers” don’t work as well, they are a safe bet in Buenos Aires.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Buenos Aires Argentina

Mer information

Topplistor

Sociala medier