CH’s Burger

Halloweenburgare i Buenos Aires

1 2 5
Skriven av
Foto: Dubbel Cheezy från CH’s Burger.

CH’S Burger har två restauranger i Buenos Aires, och vi besökte deras enhet i Microcentro som var en ruffig och ganska sparsamt inredd lokal där allt gick i gult och svart. Det var trångt och ganska stimmigt, och menyn innehöll en handfull olika burgare samt några riktigt roliga combos med burgare och pommes frites i stora plasthinkar. Men vi sansade oss och beställde en dubbel Cheezy med cheddar och bacon för 11 300 ARS (105 kronor), inklusive en portion pommes frites.

Burgarna kom invirade i aluminiumfolie, vilket kan vara ett bra sätt att behålla saftigheten i en burgare. Men i detta fall var det inget som hjälpte burgaren, då brödet var otroligt degigt – ett problem som vi tyvärr stötte på alldeles för ofta i Argentina. Det hade inte stekts på insidan och såg dessutom riktigt trist ut, med en orangefärgad ton och svarta sesamfrön som fick det att se ut lite som en Halloween-burgare. Köttet saknade nästan helt stekyta, och var väldigt mjukt. Men som tur var så hade de kryddat det ordentligt, så det var smakrikt och lite rosa på insidan. Osten hade smält in rejält i köttet, och även om det tillförde smak så blev slutresultatet en väldigt mjuk och mastig burgare utan någon vidare spännande smak eller textur. Även baconet – som såg riktigt lovande ut – var för mjukt. Om de hade stekt på det hårdare så hade det åtminstone bidragit med lite efterlängtad textur. Pommes fritesen hade dessutom en väldigt ojlig eftersmak.

CH’s Burger är något på spåret med sina menykombinationer, men tyvärr så tilltalade inte själva burgarna och deras avsaknad av texturer oss särskilt mycket. Och i en växande burgarstad som Buenos Aires så förväntade vi oss ett bättre helhetstänk än detta.

In English

CH’S Burger have two restaurants in Buenos Aires, and we visited their unit in Microcentro, which was a rough and rather sparcely decorated venue where everything was in black and yellow. It was crowded and quite atmospheric, and their menu contained a handful of different burgers as well as some really fun combos with burgers and fries in large plastic buckets. However, we kept our cool and ordered a double Cheezy with cheddar and bacon for 11 300 ARS (10.5 USD), including french fries.

Our burgers came wrapped in aluminium foil, which can be a good way to keep the juiciness of a burger. But in this case, it did nothing to help the textures, as the bun was incredibly doughy – a problem we unfortunately encountered far too often in Argentina. It hadn’t been toasted on the inside and looked sad, with an orange colour and black sesame seeds that made it look a bit like a Halloween burger. The patty was almost completely lacking in crust, and was very soft. But luckily they had seasoned it properly, so it was flavoursome and a bit pink on the inside. The cheese had melted well into the patty, and although it added flavour, the end result was a very soft and stodgy burger without any exciting flavour or texture. Even the bacon – which looked really promising – was too soft. If they had cooked it to a crisp, it would have added at least some much-needed texture. The fries also had a very oily aftertaste.

CH’s Burger are on to something with their menu combinations, but unfortunately the burgers themselves and their lack of texture didn’t appeal to us much. And in a growing burger city like Buenos Aires, we expected a better overall quality than this.

Adress

Tucumán 975 (Microcentro) & Medrano 1046 (Palermo), Buenos Aires Argentina

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier