
La Birra Bar är en argentinsk burgarkedja som även har restauranger i Miami och Madrid, och vi har tidigare testat dem i Spaniens huvudstad. Och under vår senaste resa till Buenos Aires passade vi på att besöka deras första restaurang i Boedo-distriktet. Precis som förra gången var restaurangen prydd med flera utmärkelser som de fått för sina burgare, och denna gång beställde vi en Royale with Cheese med två 120-gramsköttpuckar, cheddar, hackad rödlök, pickles, senap och ketchup för 15 000 ARS (140 kronor) samt en dubbel Wisconsin med två 120-gramsköttpuckar, cheddar, smör och karamelliserad lök för 18 000 ARS (170 kronor). Pommes frites ingick i priset.
Precis som vid våra tidigare besök serverades burgarna på en bricka inslagna i en pappficka. Burgarna kändes bra i handen, men vi märkte direkt att brödet inte var lika följsamt som förra gången. Nu var det väldigt mjukt och lyckades därför inte stå emot köttsafterna ordentligt. Köttet var hårt smashat och hade fått en schysst stekyta, och köttsmaken var riktigt god. Överlag tyckte vi även att smakbilden var för salt, och om detta hade korrigerats hade burgarna haft bättre balans. Och texturmässigt så hade större lökbitar tillfört mer krispighet, och pickles hade bidragit både med textur och lite trevlig syra. Pommes fritesen var goda och påminde återigen om motsvarigheten på McDonald’s, så det är uppenbarligen en smak de lyckats efterhärma riktigt bra.
La Birra Bar serverar fortfarande schyssta burgare, men denna gång var det lite för många detaljer som de slarvat med. Och som vi alla vet så är det just detaljerna som avgör skillnaden mellan en fantastisk burgare och en som bara är godkänd.
In English
La Birra Bar is an Argentinian burger chain that also has restaurants in Miami and Madrid, and we have previously tried them in the Spanish capital. During our latest trip to Buenos Aires, we took the opportunity to visit their first restaurant in the Boedo district. Just like last time, the restaurant was decorated with several awards for their burgers, and this time we ordered a Royale with Cheese with two 120-gram beef patties, cheddar, chopped red onions, pickles, ketchup and mustard for 15,000 ARS (14 USD) and a double Wisconsin with two 120-gram beef patties, cheddar, butter and caramelised onions for 18,000 ARS (17 USD). French fries were included in the price.
As on our previous visit, our burgers were served on a tray wrapped in a cardboard pocket. The burgers felt good in our hands, but it was immediately obvious that the bun was not as pliable as last time. This time it was very soft and therefore couldn’t handle the meat juices properly. The beef was smashed hard and had a nice crust, and the meat flavour was really nice. Overall, we also thought everything was a bit too salty, and if this had been corrected, the burgers would have had a better balance. And in terms of texture, larger chunks of onion would have added more crunch, and the pickles would have added both texture and some nice acidity. The fries were tasty and once again reminded us of McDonald’s fries, so it’s obviously a flavour they’ve managed to replicate really well.
La Birra Bar still serve decent burgers, but this time there were a few too many details that they got wrong. And as we all know, it’s the details that make the difference between a great burger and one that’s just okay.