La Cabaña

No Bueno

1 1 5
Skriven av
Foto: Hamburguesa de Carne Wagyu Grillada från La Cabaña.

La Cabaña är ett steakhouse i Argentinas huvudstad Buenos Aires, beläget i Puerto Madero med en vacker utsikt över Río Dique. Sedan 1935 har de serverat kött grillat över kol, och det märktes att lokalen hade en anrik känsla med en tydlig röd tråd i inredningen. Vi valde ändå att slå oss ner på uteserveringen, där vi kunde njuta av en svag bris.

På menyn fanns endast en burgare, som bestod av en kolgrillad wagyu-köttpuck, grillad provoloneost, bacon, ruccola och kanderade tomater, samt en portion rustika pommes frites för 38 100 ARS (355 kronor). Vi anade dock oråd direkt, då brödet var för hårt grillat och de brända sesamfröna på toppen av kronan smakade beskt. Köttet var väldigt kompakt och helt genomstekt, vilket kändes extra tråkigt med tanke på det högkvalitativa köttet. Baconet var sladdrigt men riktigt smakrikt, med tydliga toner av rökighet och sälta. Och trots att själva osten var god så var det för segt för att passa på en burgare. De kanderade tomaterna hade också passat bättre vid sidan av burgaren, och vi uppskattade åtminstone den komplexa sötman de erbjöd. Det enda som verkligen imponerade på oss var de rejäla pommes fritesen, som var krispiga, utsökt salta och med mycket potatissmak.

La Cabaña serverar alldeles för omoderna och dyra burgare, och påminde om hur traditionella köttrestauranger länge behandlat sina hamburgare på menyn. Vi testade även några av deras traditionella kötträtter, och även om de smakade bättre så finns det många fler köttrestauranger i Buenos Aires som håller mycket högre kvalitet överlag.

In English

La Cabaña is a steakhouse in Argentina’s capital Buenos Aires, located in Puerto Madero with a beautiful view of the Río Dique. Since 1935 they have served meat grilled over charcoal, and it was evident that the place had an old-fashioned feel. We still chose to sit on the outdoor terrace, where we could enjoy a gentle breeze.

Their menu only offered one burger, which consisted of a charcoal-grilled wagyu beef patty, browned provolone cheese, bacon, arugula and candied tomatoes, as well as a portion of rustic fries for 38,100 ARS (35.5 USD). We sensed trouble right away, however, as the bun was over-grilled and the burnt sesame seeds on top of the crown tasted bitter, The patty was very compact and completely cooked through, which felt extra disappointing considering the high quality of the meat. The bacon was floppy but quite flavourful, with distinct smoky and salty notes. And although the cheese itself was nice, it was too chewy to go on a burger. The candied tomatoes would also have been nicer alongside the burger, and we at least appreciated their complex sweetness. The only thing that really impressed us were the large fries, which were crispy, deliciously salty and full of potato goodness.

La Cabaña serve far too outdated and expensive burgers, and reminded us of how traditional meat restaurants have long treated burgers on their menu. We also tried some of their traditional meat dishes, and although they tasted better, Buenos Aires offers many more high-quality steakhouses in general.

Adress

Alicia Moreau de Justo 580, Buenos Aires Argentina

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier