Pony Line ligger på bottenplan i det femstjärniga hotellet Four Seasons i Buenos Aires. Den otroligt stilrena lokalen är inredd med mörka läderfåtöljer, och ett hästpolo-tema genomsyrar designen. Vid vårt besök rymde menyn två burgare; en Classic med den argentinska Lincoln-osten, rökt bacon, lök, pickles och bbq-sås för 37 000 ARS (385 kronor) samt en Dry-Aged med 45 dagars hängmörat kött, Lincoln-ost, tomat, sallad, relish och tomeya-sås för 41 000 ARS (430 kronor).
Båda burgarna serverades i folie och när vi vecklade ut dem möttes vi av ett iögonfallande demibriochebröd med en cheddargratinerad krona. Det såg minst sagt annorlunda ut, men det var överraskande gott med en trevlig krispigthet på ovansidan följt av ett väldigt fluffigt och medgörligt inre. Köttpuckarna på hela 250 gram var rejäla, och smakade riktigt gott i vår Classic – även om vi hade förväntas oss lite mer rejäl smak och stekyta. Här var Dry-Aged-burgaren vår solklara favorit rent doftmässigt, och även köttsmaken var överlägsen. Toppingsmässigt så briljerade det krispiga och smakrika baconet i vår Classic, men att slå in burgarna i folie ledde till att hälen på vår Dry-Aged blev mjuk på grund av tomaten och den vitlökstunga tomeya-såsen. Vi hade föredragit Classic-burgaren med hängmörat kött, då dessa toppings var våra favoriter. Pommes fritesen var tjocka och ljuvligt goda, och passade perfekt till de tre medföljande dippsåserna. Den unika efterrättsburgaren med chokladtäckt patagonzola-ädelostglass och krispigt bacon för 14 400 ARS (150 kronor) var en uppevelse i sig och en av de mest uppfinningsrika dessertburgarna vi stött på.
Pony Line serverar helt klart annorlunda burgare än vi är vana vid, men de gör det ändå med sin egen vision som de håller sig till. Trots att burgaren var en av de dyrare vi åt i Argentina så var vi väldigt nöjda med vårt besök, mycket tack vare den enastående servicen, hantverket och den unika burgarupplevelsen.
In English
Pony Line is located on the ground floor of the five star hotel Four Seasons in Buenos Aires. The incredibly stylish venue is decorated with luscious leather armchairs and a horse polo theme. Their menu included two burgers; a Classic with Lincoln cheese, smoked bacon, onions, pickles and bbq sauce for ARS 37,000 (SEK 385) and a Dry-Aged with 45-day dry aged patty, Lincoln cheese, tomato, lettuce, relish and tomeya sauce for ARS 41,000 (35 USD).
Both burgers came served in foil and when we unwrapped them we were met with eye-catching demibrioche buns with melted cheddar on top. They looked a bit strange, but were surprisingly tasty with a nice crunch on top of the crown followed by a fluffy interior. The 250-gram patty on our Classic was good but quite delicate in terms of both flavour and texture, making the Dry-Aged burger patty our clear favourite. Toppings-wise, the crispy and tasty bacon was amazing in our Classic, but wrapping the burgers in foil meant that the heel of our Dry-Aged got a bit soft from the tomato and and garlic heavy tomeya sauce. We would have preferred the Classic burger with dry-aged beef, as we preferred the toppings in that one. The fries were thick and delicious, and went perfectly with the three accompanying dipping sauces. The unique dessert burger with chocolate-covered patagonzola blue cheese ice cream and crispy bacon for 14,400 ARS (13.5 USD) was an experience in itself and one of the most inventive dessert burgers we encountered.
Pony Line clearly serve different burgers than we are used to, but they still have their own vision and know how to execute it. And even though the burger was one of the more expensive ones we’ve had in Argentina, we were still very satisfied with our visit, thanks to the outstanding service and craftmanship, and a unique burger experience.