
The Flour Store ligger i Almagro-distriktet i Buenos Aires, inte långt ifrån de trendiga områdena Palermo och Recoleta. De öppnade 2021, och fick snabbt rykte om sig att vara en av de hetaste burgarställena. En av de mest unika sakerna är att de bakar sitt eget bröd dagligen, och när vi var där så beställde vi tre olika dubbelburgare; Cheeseburgaren Cuarto för 16000 ARS (160 kronor), den lökstekta Fried Onion för 17600 ARS (175 kronor) och en Patty Melt för 18700 ARS (185 kronor). Alla burgarna beställdes med två 120-gramsköttpuckar, och pommes frites ingick i priset.
Våra burgare var riktigt snyggt komponerade, med härligt mjukfluffiga bröd. Cuarto var en riktigt bra cheeseburgare, med otroligt tydliga smaker från alla ingredienser – inklusive picklesen som vi bad dem att lägga till. Köttpuckarna hade en fantastisk stekyta, med väldigt tunna lacey edges längst ut samtidigt som de var saftiga i mitten. Fried Onion var maxad med smak från den instekta löken, men innehöll inte så många ingredienser och hade blivit ännu bättre med lite mer syra. Själva brödet imponerade stort på oss, och var mjukt utan att bli lika degigt som många av burgarna vi stött på i Argentina. Deras Patty Melt var full av smak, särskilt från osten, men här hade vi gärna sett lite mer textur i rostbrödet som omslöt den. Pommes fritesen var goda och välfriterade, och var ett trevligt tillskott – särskilt när de ingick i priset.
The Flour Store serverar några av de bästa burgarna vi har ätit i Buenos Aires, och vi kommer gärna tillbaka nästa gång vi är i Argentina.
In English
The Flour Store is located in the Almagro district of Buenos Aires, not far from the trendy Palermo and Recoleta areas. They opened in 2021, and quickly gained a reputation as one of the hottest burger joints. One of the most unique things is that they bake their own buns daily, and when we were there we ordered three different burgers; the Cheeseburger Cuarto for 16000 ARS (15 USD), the onion fried Fried Onion for 17600 ARS (16.5 USD) and a Patty Melt for 18700 ARS (17.5 USD). We ordered all burgers with double 120-gram beef patties, and fries were included in the price.
Our burgers were beautifully assembled, with lovely soft and fluffy buns. The Cuarto was a really good cheeseburger, with incredibly distinct flavours from all the ingredients – including the pickles we added as extras. The patties had a fantastic crust, with very thin lacy edges on the outside while still being juicy in the middle. The Fried Onion was packed with flavour from the smashed onions, but didn’t contain many other ingredients and would have been better with a bit more acidity. The buns were really impressive; soft without being as doughy as many of the burger buns we have encountered in Argentina. Their Patty Melt was bursting with flavour, especially from the cheese, but we would have liked to see a little more texture in the toast. The fries were nice and well-cooked, and were a nice addition – especially as they were included in the price.
The Flour Store serve some of the best burgers we’ve had in Buenos Aires, and we’ll happily return the next time we’re in Argentina.