
BBQ Shop är en liten köttbutik och restaurang belägen i det exklusiva området Leblon i Rio de Janeiro. Lokalen är liten, med ett fåtal bord och sittplatser, och precis som lokalen är deras meny tajt och koncis. Vi beställde in deras Esquina BBQ-burgare med cheddar, lök, pickles, senap och ketchup för 59 BRL (95 kronor).
Burgaren serveras delad på en svart porslinstallrik, och när vi plockade upp den möttes vi av en tjock puck gjord på grovmalet kött, som var perfekt medium rare-stekt enligt deras rekommendation. Brödet kämpade för fullt med att stå emot köttsafterna, men det gick inte särskilt bra då det rostats lite för lite på insidan. Särskilt hälen blev ganska uppblött, förmodligen även på grund av att de delat burgaren mitt itu. Men det var ändå följsamt och det var inga problem att hålla burgaren i händerna. Det saftiga köttet var otroligt härligt med en mjuk textur som smälte i munnen. Några varv till med saltkvarnen hade dock lyft smakerna ännu mer, men det var en mindre petitess i det annars högkvalitativa köttet. Vi gillade balansen mellan alla ingredienser, och de klassiska smakerna av en cheeseburgare infann sig snabbt till vår belåtenhet. Senapen och picklesen arbetade snyggt tillsammans för att bryta av det mäktiga köttet och skapade en fin balans. Pommes fritesen var goda men hade blivit ännu krispigare och godare om de fått stanna kvar i fritösen en stund. Däremot var den medföljande BBQ-såsen precis som vi ville ha den – med mer kryddig hetta än sötma.
BBQ Shop levererar en opretentiös burgare som gör allt den lovar, med mycket hög köttkvalitet och klassiska smaker. Dessutom ligger de nära stranden, vilket gör dem till en utsökt plats för en måltid före eller efter lite strandhäng på en av världens mest fotogeniska städer.
In English
BBQ Shop is a small meat shop and restaurant located in the exclusive Leblon neighbourhood of Rio de Janeiro. The restaurant is small, with a few tables and seats, and like the venue, their menu is tight and concise. We ordered their Esquina BBQ burger with cheddar, onions, pickles, mustard and ketchup for BRL 59 (9.5 USD).
Our burger came served cut in half, on a black porcelain plate, and when we picked it up, we were greeted by a thick patty made from coarsely ground beef, perfectly medium rare as per their recommendation. The bun struggled to handle the beef juices, but it didn’t do very well as it wasn’t toasted enough on the inside. The heel in particular got quite soggy, probably also because they’d cut the burger in half. But it was still soft and squishy, and we had no problem holding the burger in our hands. The juicy patty was incredibly delicious with a soft texture that melted in our mouths. A few more turns with the salt grinder would have elevated the flavours even more, but it was a minor complaint with the otherwise high-quality beef. We liked the balance of all the ingredients, and the classic flavours of a cheeseburger quickly made us happy. The mustard and pickles worked nicely together to break up the rich patty, creating a nice balance. The fries were nice but would have been even crispier and tastier if they had been left in the fryer a bit longer. Aside from that, the accompanying BBQ sauce was just as we wanted it – with more spicy heat than sweetness.
BBQ Shop deliver an unpretentious burger that does everything it promises, with very high quality meat and classic flavours. Plus, they’re close to the beach, making them a delicious spot for a meal before or after some beach time in one of the world’s most photogenic cities.