
När vi testade Encarnado Burger för första gången 2023 i Rio de Janeiro blev vi hänförda av deras nästan perfekta cheeseburgare, som till och med tog plats på vår lista över världens bästa burgare. Spola fram två år, och de är mer populära än någonsin, med flera nya utmärkelser på sin vägg. Denna gång besökte vi deras första restaurang i stadsdelen Botafogo, och beställde in cheeseburgaren Palhaço Reencarnado med amerikansk burgarost, cheddar, pickles, lök, senap och ketchup för 44 BRL (80 kronor). Vi beställde även deras nya Dry-Aged, med 160 gram hängmörat kött, ost, bacon, karamelliserad lök och pickles, för 65 BRL (115 kronor).
De rejäla burgarna serverades på ordentliga porslinstallrikar och såg riktigt inbjudande ut med sina fina, gyllenbruna bröd. Vi kunde dock se ganska fort att cheeseburgaren – som vi hade så höga förväntningar på – var ganska slarvigt monterad. Köttet täckte inte hela brödet, och alla toppings hade samlats i mitten. Som tur var så var brödet riktigt bra på båda burgarna, och höll ihop allt väl samtidigt som det var mjukt och följsamt. Köttet var lika gott och saftigt som vi mindes det, även om vi inte hade tackat nej till lite mer salt. De välbekanta cheeseburgarsmakerna gjorde oss glada, men vi saknade lite kraft i smakerna och hade gärna sett mer av särskilt senapen. Deras nya Dry-Aged-burgare var vår favorit denna gång, med ett väldigt smakrikt kött som tilltalade oss mer och ett supergott bacon som gav allt en välbehövlig sälta. Vi vill även ge en eloge för de smarriga picklesen, som tillförde en fin syra. Även pommes fritesen var supergoda, med mycket krispighet och smak.
Encarnado Burger är riktigt bra på det de gör, och även om vi inte blev lika hänförda denna gång så serverar de fortfarande några av Rio de Janeiros bästa burgare.
In English
When we first tried Encarnado Burger in 2023 in Rio de Janeiro, we were blown away by their near-perfect cheeseburger, which instantly made it onto our list of the world’s best burgers. Fast forward two years, and they’re more popular than ever, with several new awards on their wall. This time, we visited their original restaurant in the Botafogo neighbourhood and ordered the Palhaço Reencarnado cheeseburger with American cheese, cheddar, pickles, onions, mustard and ketchup for BRL 44 (8 USD). We also ordered their new Dry-Aged burger, with 160 grams of dry aged beef, cheese, bacon, caramelised onions and pickles, for 65 BRL (11 USD).
Our large burgers looked great on their porcelain plates. The buns were nice and golden brown. But the cheeseburger, which we had very high hopes for, was sloppily assembled. The pattie didn’t reach the ends of the bun, and all the toppings had accumulated in the centre. Fortunately, the bun was really good on both burgers, holding everything together well while being soft and pliable. The beef was just as tasty and juicy as we remembered, although we wouldn’t have minded a little more salt. The familiar cheeseburger flavours made us happy, but we were missing a bit of punch in the flavours and would have liked to see more of the mustard in particular. Their new Dry-Aged burger was our favourite this time, with a very flavourful patty that appealed to us more and a super tasty bacon that gave everything a much-needed saltiness. We’d also like to give a shout out to the tasty pickles, which added a nice acidity. The fries were also super good, with lots of crunch and flavour.
Encarnado Burger are very good at what they do, and even though we weren’t as blown away this time, they still serve some of Rio de Janeiro’s best burgers.