Burgarkedjan Cabana Burger kan nog enklast beskrivas som Brasiliens svar på Shake Shack, då de serverar en hybrid mellan gourmet- och snabbmatsburgare. De har i dagsläget över 20 restauranger, och de flesta av dem finns i och runtom storstäderna São Paulo och Rio de Janeiro. Menyn är rejält utbyggd med många olika sorters burgare och till och med olika köttblandningar, men vi beställde samma burgare som vi åt när vi testade dem för första gången 2018 – nämligen deras dubbla PCQ-burgare med två stycken 100-gramsköttpuckar, amerikansk ost och deras Cabana-sås för 39 BRL (85 kronor). Vi beställde även pommes frites för 18 BRL (40 kronor).
Burgaren serverades snyggt i en pappersficka på en platsbricka, vilket verkligen befäste snabbmatsestetiken. Brödet var otroligt fluffigt och verkligen en fröjd att hålla, samtidigt som det höll ihop burgaren exemplariskt. Köttet var väldigt saftigt med en trevlig kryddning och textur, men hade mått bra av en mer rejäl stekyta. Deras Cabana-sås var också en trevlig bekantskap, men den var lite för söt för sitt eget bästa i kombination med med det redan ganska söta brödet. Vi tror verkligen att några schyssta pickles hade behövts här för att skapa lite kontrasterande textur och tillföra tillräckligt med syra för att bryta av smakerna på ett snyggt sätt. Pommes fritesen hade kryddats med salt och rosmarin var kort och gott magiskt goda med en perfekt krispighet, precis som förra gången.
Cabana Burger är en burgarkedja som utan tvekan vet vad de håller på med, och de har hittat helt rätt marknadssegment med sina goda och prisvärda hamburgare.
In English
The burger chain Cabana Burger can probably best be described as Brazil’s answer to Shake Shack, as they serve a hybrid between gourmet and fast food burgers. They currently have over 20 restaurants, most of which are located in and around the major cities of São Paulo and Rio de Janeiro. The menu is quite extensive with many different types of burgers and even different beef blends, but we ordered the same burger we had when we tried them for the first time in 2018 – namely their double PCQ burger with two 100-gram beef patties, American cheese and their Cabana sauce for 39 BRL (8 USD). We also ordered some french fries for 18 BRL (3.5 USD).
The burger was served neatly in a paper pocket on a plastic tray, which really solidified the fast food aesthetic. The bun was incredibly fluffy and felt great in our hands, while still keeping everything in place. The beef was very juicy with a nice seasoning and texture, but would have benefited from a deeper crust. Their Cabana sauce was also a nice touch, but it was a little too sweet for its own good when combined with the already quite sweet bun. We really think some nice pickles would have been needed here to create some contrasting textures and add some acidity to cut through the flavours. The fries, seasoned with salt and rosemary, were simply magical with a perfect crunch, just like last time.
Cabana Burger is a chain that definitely knows what they are doing, and they have found just the right market segment with their tasty and affordable burgers.