
Grindhouse Braserito är ett omtalat steakhouse i Pinheiros-distriktet i São Paulo. Lokalen är rustikt inredd med många detaljer som hänvisar till den argentinska kulturen, och vid baren sitter man på hästsadlar som man vore en gaucho. Här tillagas allt över öppen eld i sann asado-anda. Vi beställde deras Hamburguesa de Costilla, en burgare med en 220-grams köttpuck, ost och dressing, som i sitt originalutförande kostar 59 BRL (100 kronor). Vi valde att lägga till bacon och pickles för 13 BRL (20 kronor) extra.
Vi tittade förundrat på när den tjocka pucken grillades till perfekt medium rare, samtidigt som restaurangens ägare skickligt baddade burgaren med salmuera – en argentinsk saltlake. När den serverades på sitt lilla svarta porslinsfat såg den ganska anspråkslös ut, men vid första tuggan förändrades vår uppfattning direkt. Ett spontant och okontrollerat ”wow” undslapp oss, för köttet hade en mjuk textur och hög fetthalt, vilket gjorde att det smälte i munnen. Salmueran till trots så var köttet försiktigt saltat, så vårt val att lägga till bacon visade sig vara ett mycket bra beslut. Picklesen gjorde även de underverk genom att bryta igenom det feta med sin rejäla syra. Det hårt grillade brödet skapade en snygg kontrast till det mjuka köttet och höll ihop allt utmärkt. Även pommes fritesen, som kostade 15 BRL (25 kronor), höll riktigt hög kvalitet. De var härligt krispiga, rejält saltade och garnerade med örter för att lyfta smaken ytterligare, vilket gjorde dem svåra att sluta äta.
Grindhouse Braserito bjuder på en unik burgarupplevelse, där allt från lokal till tillagningssätt känns annorlunda – och resultatet är en burgare i världsklass. Det här är en av Brasiliens bästa burgare, och de är ett obligatoriskt besök nästa gång du befinner dig i São Paulo.
In English
Grindhouse Braserito is a famous steakhouse in the Pinheiros district of São Paulo. Its rustic decor has many details that refer to Argentine culture, and at the bar you sit on horse saddles like a gaucho. Everything is cooked over an open fire in true asado spirit. We ordered their Hamburguesa de Costilla, a burger with a thick 220 gram beef patty, cheese and sauce, which in its original version cost 59 BRL (10 USD). We also added bacon and pickles for an extra 13 BRL (2 USD).
We watched in amazement as the thick patty was grilled to a perfect medium rare, while the restaurant owner skilfully bathed our burger with salmuera – an Argentinian brine. When served on its small black porcelain platter, it looked rather unassuming, but our minds were instantly changed upon our first bite. A spontaneous and uncontrolled ‘wow’ escaped us, for the patty’s soft texture and high fat content made it truly mouthwatering. Even with the salmuero, the patty was gently salted, so our choice to add bacon proved to be a very good decision. The pickles also worked wonders, breaking through the fattiness with their sharp acidity. The hard grilled bun created a nice contrast to the soft patty and held everything together excellently. Even the fries, which cost 15 BRL (2.5 USD), were of really high quality. They were deliciously crispy, heavily salted and garnished with herbs to further elevate the flavour, making them hard to put down.
Grindhouse Braserito offer a unique burger experience, where everything from the location to the cooking method feels different – and the result is a world-class burger. This is one of Brazil’s best hamburgers, and they are a mandatory addition to your São Paulo itinerary.