
Holy Burger är utan tvekan en av de mest välkända och hajpade burgarrestaurangerna i hela Brasilien, och när vi gjorde vårt första besök 2023 så förstod vi varför. Då serverade de av de bästa burgarna vi någonsin ätit, och inför vårt efterlängtade återbesök var våra förväntningar och förhoppningar skyhöga. Precis som förra gången beställde vi deras Pony Line med hängmörat kött, cheddar och en sockerrörsmelass med bacon för 85 BRL (145 kronor) samt en The Same Old Blues med rökt bacon, gorgonzola, rökt svamp och en majonnäs med svart tryffel och vitlök för 79 BRL (135 kronor). Pommes frites ingick i priset.
Pony Line-burgaren serverades denna gång i en skål, och hälen av brödet hade dränkts i deras smakrika sockerrörsmelass. Detta blev såklart extremt kladdigt, men det gjorde också att den fantastiska smaken fick ytterligare en push, som i kombination med köttet verkligen var fenomenal. Brödets krona var fantastiskt fluffigt och utöver den indränkta hälen så höll resten av burgaren ihop överraskande väl. Den tjocka pucken var saftig med en hängmörad smak, och texturen var både mjuk och luftig. Köttet hade stekts medium enligt deras rekommendationer, och allt detta bidrog till en harmonisk smakupplevelse som vi inte ville skulle ta slut. Den andra burgaren – The Same Old Blues – var förvånansvärt välbalanserad, och bjöd på tyngre och djupare smaker. Den var också otroligt god, men Pony Line-burgaren cementerade sin plats som deras självklara stjärnskott. Pommes fritesen var också av hög kvalitet med gott om krispighet och potatissmak, och blev helt fantastiska när vi frenetiskt doppade dem i den kvarvarande sockerrörsmelassen.
Holy Burger levererade återigen en fenomenal upplevelse, och de bevisar ännu en gång att de verkligen platsar bland den absoluta världseliten i burgarvärlden. Nästa gång du är i São Paulo så får du inte missa denna nästan religiösa burgarupplevelse.
In English
Holy Burger is unquestionably one of the most well-known and loved burger restaurants in all of Brazil, and when we made our first visit in 2023, we understood why. Back then they served some of the best burgers we had ever eaten, and ahead of our long-awaited return visit, our expectations and hopes were sky high. Just like last time, we ordered their Pony Line with dry aged beef patties, cheddar and sugar cane molasses with bacon for 85 BRL (14.5 USD) and a The Same Old Blues with smoked bacon, gorgonzola, smoked mushrooms and a mayo with black truffle and garlic for 79 BRL (13.5 USD). French fries were included in the price.
Our burger came served in a bowl this time, and the heel of the bun had been drenched in their flavourful sugar cane molasses. This was of course extremely messy, but it also gave the fantastic flavour an extra push, which in combination with the meat was truly phenomenal. The crown of the bun was fantastically fluffy and apart from the soaked heel, the rest of the burger held together surprisingly well. The thick patty was juicy with a dry aged flavour, and the texture was both soft and airy. The beef had been cooked medium according to their recommendations, and all of this contributed to a harmonious flavour experience that we didn’t want to end. Our second burger – The Same Old Blues – was surprisingly well balanced, offering heavier and deeper flavours. It was also incredibly tasty, but the Pony Line burger cemented its place as their undisputed star. The fries were also of high quality with plenty of crunch and potato flavour, and were absolutely amazing when we frantically dipped them in the leftover cane molasses.
Holy Burger once again delivered a phenomenal experience, and they’ve proven once again that they truly belong among the absolute elite of the burger world. Next time you’re in São Paulo, don’t miss this almost religious burger experience.