Holy Burger är ett prisbelönat i burgarhak i São Paulo som blandat annat har hyllats av den brasilianska burgarguiden Hambúrguer Perfeito. Lokalen är liten men väldigt mysig med en inredning som påminner om en gammal New York-jazzklubb. Menyn innehöll hela 13 burgare, och vi beställde in en Pony Line med hängmörat kött, cheddar och en sockerrörsmelass med bacon, tillsammans med pommes frites. Priset för detta var 68 BRL (150 kronor).
Burgaren vi serverades var extremt tilltalande, och hade ett fluffigt, gyllenbrunt bröd och en helt perfekt ratio mellan de få ingredienserna ingredienserna. Brödet var mjukt och härligt, men hade fortfarande en viss textur och stadighet i sig som skapade en utmärkt balans mot det otroligt saftiga köttet. Köttet kom från från köttbutiken Spazio Lab som fokuserar på just hängmörat kött, och den rejäla köttpucken bjöd på väldigt djupa bifftoner, utan att för den sakens skull kliva över gränsen till att bli för mycket. Texturen var lös och luftig, och bjöd på en försvinnande härlig upplevelse. Sockerrörsmelassen med bacon bidrog med en exemplarisk sötma och en subtil sälta som skruvade upp köttsmakerna ytterligare, och resultatet var ren och skär njutning. De tunna pommes fritesen var även de en höjdpunkt av högsta klass, och i slutändan kunde vi bara kapitulera och medge att detta var en av de bästa burgarna vi någonsin har ätit.
Vi vill verkligen understryka att det inte är ofta att vi upplever eufori av en burgare på det här sättet, men Holy Burger bjöd helt enkelt på ren och skär världsklass. Priset var ganska högt för att vara i Brasilien, men vi skulle inte tveka att betala detta igen för att få uppleva en så här fantastisk burgare. Och det borde inte du heller göra nästa gång du är i São Paulo.
In English
Holy Burger is an award-winning burger joint in São Paulo that has been praised by Brazilian burger guide Hambúrguer Perfeito. The restaurant is small but very cosy with a decor reminiscent of an old New York jazz club. The menu featured a whopping 13 burgers, and we ordered their Pony Line hamburger with dry-aged beef, cheddar and sugarcane molasses with bacon, plus some fries. All in all, our meal cost 68 BRL (14 USD).
Our burger looked extremely appealing, with a fluffy and golden brown bun and an absolutely perfect ratio between the few ingredients. The bread was soft and delicious, but still had enough texture and firmness to balance out the incredibly juicy beef. The meat came from the meat shop Spazio Lab, which focuses on dry-aged beef, and the thick patty offered deeply beefy flavours without becoming too funky. The texture was loose and airy for a delectably delightful eating experience. The sugar cane molasses with bacon added just the right amount of sweet and savoury flavours to elevate the beef even further, and the end result was pure bliss. The thinly cut fries were also a highlight, and we ended up just surrendering to our meal and had to admit that this was one of the best burgers we have ever had.
We really want to emphasise that we seldom experience such euphoria from eating a burger like this, but Holy Burger was simply world class. The price was quite high for Brazil, but we wouldn’t hesitate to pay it again to experience such an amazing burger again. And neither should you the next time you’re in São Paulo.