Cocks & Cows har serverat burgare och cocktails sedan 2010, och gjorde sig tidigt ett namn som en av Köpenhamns främsta burgarrestauranger. De har runt tio restauranger just nu, varav en på Kastrups flygplats. Vi recenserade dem första gången 2015, och då gillade vi faktiskt deras pommes frites mer än deras burgare. Nu har det gått sex år sedan dess, och vi var tillbaka på deras restaurang på Gammel Strand för att se hur de hängde med i den växande danska burgarscenen.
Menyn rymmer en handfull olika burgare, plus ett par vegetariska och veganska burgare. Vi testade deras Mr. Cheddy Eddy med 120 gram kött, cheddarost, pickles och majonnäs för 69 DKK (90 SEK). Vi testade även deras vanliga pommes frites för 39 DKK (50 SEK). Burgaren serverades i ett glansigt gyllengult bröd, men var förvånansvärt färglös i övrigt. Köttet var lite kompakt i konsistensen och kändes mer påvärmt än nystekt, men det smakade bättre än väntat. Osten visade sig vara riktig cheddar, som hade rivits och smälts, och sältan från osten var förmodligen det som lyfte och räddade köttet. Picklesen var sötsyrlig, och passade riktigt bra ihop med övriga delar. Men det var brödet som tog det mesta av vår uppmärksamhet. Det såg lovande ut, men kändes tungt och kladdigt. Toppbrödet var torrt samtidigt som underbrödet var segt och bränt i botten, och vi hade helt klart uppskattat ett neutralare brödval. Måltidens höjdpunkt visade sig vara våra pommes frites, precis som för sex år sedan. De var aningen underfriterade, men ändå så pass goda att vi inte kunde sluta äta dem.
Cocks & Cows har visserligen utvecklat sina burgare och sin meny sedan vårt förra besök, men dessa mindre ändringar räcker inte till. Det här kändes mest som en trött restaurangburgare som tiden sprungit ifrån.
In English
Cocks & Cows have been serving burgers and cocktails since 2010, and quickly made a name for themselves as one of Copenhagens leading burger restaurants. They have approximately 10 restaurants in Denmark’s capital, including one at Kastrup Airport. We first reviewed them back in 2015, and back then we actually though that their french fries were better than their burgers. But 6 years have passed, and so we returned to their Gammel Strand restaurant to see how they stand up to the Copenhagen competition.
Their menu contains a handful of different burgers, including a few vegetarian and vegan options. We ordered their Mr. Cheddy Eddy Burger with a 120-gram patty, cheddar, pickles and mayo for 69 DKK (11 USD). We also ordered their regular french fries for 39 DKK (6 USD). The burger came served in a shiny and golden bun, but was surprisingly bland in other aspects. The beef patty was compact and felt more reheated than freshly cooked consistency wise, but tasted quite nice. The cheese turned out to be regular shredded cheddar, and the flavour actually helped quite a bit. The pickles was sweet and tart, and worked pretty well with the other ingredients. But it was the bun that claimed most of our attention. It looked promising, but was heavy and soggy. The top bun was dry, while the bottom bun was chewy and burnt. We would really have preferred a more neutral bun. The highlight of our meal was actually the french fries, just like 6 years ago. They were a bit under-cooked, but still tasted so great that we couldn’t stop eating them.
Cocks & Cows may have developed their burgers and their menu since our latest visit, but these small changes aren’t enough. This felt more like a tired restaurant burger that can’t keep up with the times.