
Gasoline Grill öppnade sin första enhet i en gammal bensinmack i april 2016, och det tog inte lång tid innan vi besökte dem för första gången. Sedan dess har de gästat Stockholm Burger Fest 2019 och 2022, och de har nästan tio restauranger runt om i Köpenhamn – inklusive enheter på Tivoli och i Kastrups flygplats. Nu senast beställde vi två av deras tre burgare; en Cheeseburger med ost, lök, pickles och Gasoline-sås samt en Butterburger med en klick smör, lök och pickles. Burgarna kostade 100 DKK (145 kronor), och vi köpte till ost till vår Butterburger för 10 DKK (15 kronor) samt uppdaterade till en meny med pommes frites och en läsk för ytterligare 50 DKK (75 kronor).
Vi tog plats vid bardisken och tittade in i det öppna köket, där burgarna tillagades på samma sätt som alltid. Vi såg dock klart och tydligt att burgarna smashades både snett och ojämnt till alla sällskap i lokalen. Köttet hade en rosa kärna och var mört och saftigt, men även om brödet var välrostat och smörigt i smaken så var det ojämnt skuret vilket gjorde kronan otroligt toppig. Proportionerna mellan kött och bröd blev därför lite mer obalanserad. Vi rödlökens fräscha krispighet, men de spänstiga picklesen var lite för söta. Osten var välsmält, trots att det var en klassisk dansk cheddar utan särskilt bra smältegenskaper men på vår Butterburger hade den smält ut och bränts på stekbordet. Men det var ändå vår favoritburgare, tack vare att smöret lyfte både smakerna och saftigheten.
Gasoline Grill serverar fortfarande prisvärda burgare och har både snygg branding och ett coolt koncept. Men det har inte hänt så mycket i deras utveckling, och de har tappat farten något samtidigt som burgarscenen utvecklas i en rasande fart. Här får du fortfarande riktigt goda burgare, men vi saknade den där kärleken till detaljer och den extra finessen som vi förväntat oss av Danmarks veteran.
In English
Gasoline Grill opened their first unit in an old petrol station in April 2016, and we visited them shortly thereafter. Since then, they have visited Stockholm Burger Fest in 2019 and 2022, and they now have almost ten restaurants around Copenhagen – including units at Tivoli Gardens and Kastrup Airport. During our latest visit, we ordered two of their three burgers; a Cheeseburger with cheese, onions, pickles and Gasoline sauce and a Butterburger with a dollop of butter, onions and pickles. The burgers cost 100 DKK (14.5 USD), and we added cheese to our Butterburger for 10 DKK (1 USD) and upgraded to a menu with fries and a soft drink for another 50 DKK (7.5 USD).
We took a seat at the bar and looked into the open kitchen, where the burgers were prepared in the same way as always. However, we could clearly see that the patties were smashed unevenly to all the guests. Our patties had a pink centre and were tender and juicy, but while the bun was well toasted and buttery in flavour, it was unevenly sliced, making the crown very tall. The beef to bun ratio was therefore a bit more unbalanced. We liked the fresh crunchiness of the red onions, but the tangy pickles were a little too sweet. The cheese was well melted, despite being a classic Danish cheddar without particularly good melting properties, but on our Butterburger it had melted and burnt on the griddle. But it was still our favourite burger, thanks to the butter elevating both the flavours and the juiciness.
Gasoline Grill still serve affordable burgers and have both great branding and a cool concept. But not much has happened in their development, and they are almost runnning on fumes while the burger scene is developing at a rapid pace. You can still get really good burgers here, but we are a bit worried that they’ve losing that attention to detail and extra touch that we’ve come to expect.