Samsø Madsnedkeri är en restaurang på Samsö, en dansk ö som ligger aningen norr om Odense. Vi testade dem när de tävlade i Danmarks Bedste Burger 2021, där de deltog med med hamburgaren Madsnedkeriets Burger. Priset på deras restaurang är 179 DKK (245 SEK) och då ingår även pommes frites. Själva burgaren bestod av kött, ost, bacon, pickles, lök, majonnäs, tomat och sallad i ett briochebröd.
Det första vi tänkte på när vi fick hamburgaren var hur snett allting var, då burgaren hade en tjock tomatskiva som låg på sidan vilket gjorde hela hamburgaren skev. Smakmässigt så noterade vi den tydliga grillsmaken som trädde fran, och trots att köttpucken var färdigformad och inte riktigt smashad så hade den en helt okej – om än något konkav – stekyta samt en lätt rosa kärna. Köttet smakade gott och en klart godkänd konsistens. Briochebrödet var också gott, trots att det var lite torrt och helt orostat på insidan. Brödet var dessutom något större än själva köttet och den slarviga kompositionen gjorde hamburgaren ganska svåräten. Utöver den tjocka tomaten så var salladsbladet väldigt bulkigt och lite bittert, förmodligen på grund av att de använt innanmätet på salladshuvudet. I övrigt var baconet helt okej stekt, och både majonnäsen och picklesen var trevliga och väl balanserade.
Samsø Madsnedkeri serverade en helt okej hamburgare, men de hade ingen större chans att vinna tävlingen och utnämnas till Danmarks bästa burgare.
In English
Samsø Madsnedkeri is a restaurant from Samsø, a Danish island just north of Odense. We tried their hamburgers when they competed in Danmarks Bedste Burger 2021, where they served a burger called Madsnedkeriets Burger. At their restaurant, this creation costs 179 DKK (28 USD), which then also includes an order of french fries. The actual burger consists of beef, cheese, bacon, pickles, onions, mayo, tomato and lettuce in a brioche bun.
The first thing we noticed when we got our burger was how uneven everything was, as there was a thick tomato slice on the side of the burger that made it pretty lopsided. Taste-wise the grill flavours were very distinct, and despite the patty being pre-formed and not really smashed it had an alright (albeit a bit bulky) crust, and a slightly pink centre. It tasted pretty good and had a nice consistency to it. The brioche bun was also good, despite being a bit dry and completely untoasted on the inside. The bun was also a bit bigger than the pattty, and together with the haphazard composition this made the burger pretty difficult to eat. Apart from the thick tomato slice, the lettuce was bulky and a bit bitter, which made sense seeing as they’d used some of the leafs on the inside of the lettuce. The bacon was properly cooked at least, and both the mayo and the pickles balanced out the flavours nicely.
Samsø Madsnedkeri served us an alright burger, but they didn’t really wow us and didn’t really stand a chance of being awarded the prize as Denmark’s best burger.