Red Dog Saloon är en mindre kedja med Texas BBQ-restauranger i England, med två restauranger i London och några andra utspritt i landet. Vi besökte deras restaurang i Liverpool, som var inhyst i en mysig gastropub på restauranggatan Bold Street. Och det var där som vi hittade stans bästa burgare. Vi beställde in en The Smash Burger med dubbla löksmashade 85-gramsköttpuckar, benmärgssmörglaze, burgarost och egen sås, samt en The Peanut Butter Burger med en 170-gramsköttpuck, benmärgssmörglaze, äppelrökt bacon, mozzarellaost, jordnötssmörssås och en rostad vitlöksmajonnäs. Under lunchtid kostade burgarna 12,50 GBP (150 kronor) styck, inklusive en stor läsk och ett valfritt tillbehör. Så vi fick även lökringar och deras Mac & Cheese, vilket får anses vara väldigt prisvärt.
Båda våra burgare var riktigt snygga, med ett läckert sesamstrött briochebröd som hade en härligt smörig smak och en glänsande yta. Men det var köttet som var den absoluta stjärnan här; det hade hängmörats i 30 dagar och var perfekt rosa i mitten på vår 170-grammare. De riktigt djupa smakerna från köttet återfanns även i smashburgaren, men den var tyvärr aningen för salt. Deras benmärgssmörsglaze lyfte verkligen smakerna ytterligare, och den himmelska fylligheten gick igen i varje tugga. Vi föredrog osten i vår smashburgare. Mozzarellaosten i vår Peanut Butter Burger var riktigt god, men den hade en lite seg konsistens som störde. Vi uppskattade även de tydliga, starka smakerna i jordnötssmörsburgaren från baconet och såsen. Och det är just såna här tjocka och smakrika restaurangburgare som vi saknar i Sverige. Båda våra tillbehör var dessutom av utmärkt kvalitet, med en intensiv Mac & Cheese och krispiga lökringar. Pommes frites kändes överflödigt i sammanhanget.
Red Dog Saloon serverar en av de bästa burgarna vi har ätit i England, och vi ser redan fram emot ett återbesök.
In English
Red Dog Saloon is a small chain of Texas BBQ restaurants in England, with two locations in London and a few others spread across the country. We visited their Liverpool restaurant, in busy Bold Street. And it was here that we found the best burger in the city. We ordered their The Smash Burger with two onion-smashed 85-gram beef patties, marrow butter glaze, American cheese and burger sauce, plus their The Peanut Butter Burger with a 170-gram beef patty, marrow butter glaze, mozzarella, apple-wood smoked bacon, peanut butter sauce and a roasted garlic mayo. During lunch hours our burgers cost 12.5 GBP (15.5 USD) each, including a large soft drink and a side-order. So we also got onion rings and some Mac & Cheese, which was a really good deal.
Both our burgers looked great, with a beautiful sesame seed covered brioche bun with a buttery taste and a nice sheen. But it was the meat that really stood out; dry-aged for 30 days and perfectly pink in our 170-gram burger. The smash burger had the same deep, beefy flavours, but we found it slightly too salty. Their marrow butter glaze really highlighted the meaty flavours in every bite as well. We preferred the American cheese in our smash burger, as the mozzarella in the Peanut Butter burger was a bit chewy, but this wasn’t a big issue seeing as it still tasted really good. And we appreciated the other bold flavours in that burger, especially the bacon and the burger sauce. This is the kind of gourmet restaurant burgers that we really miss in Sweden. Both of our sides were excellent as well, with an intensive Mac & Cheese and crispy onion rings. We didn’t miss french fries for a second.
Red Dog Saloon serve one of the best burgers we’ve eaten in England, and we can’t wait to visit them again soon.