Black Bear Burger startade som ett litet burgarbås i London under 2016, och vi har hunnit recensera dem två gånger sedan dess. Nu finns de på en handfull olika ställen runt om i Englands huvudstad, med flera riktiga restauranger. Vi har alltid gillat deras burgare, och var förväntansfulla när vi nu senast besökte dem på Boxpark i Shoreditch. Vid detta besök beställde vi en Classic med hängmörat kött, ost, burgardressing, burgarkryddor, pickles och sallad samt en Black Bear med hängmörat kött, ost, bacon, löksylt och vitlöksmajonnäs. De kostade 10 GBP (135 kronor) styck, och vi dubblade dessutom köttet för 3 GBP (40 kronor) extra.
Burgarna vi blev serverade såg verkligen jättemaffiga ut, mycket tack vare det extra köttet. Brödet var bestrött med ett tätt lager av sesamfrön, och trots att det gjorde kronan knaprig på ovansidan så var det förvånansvärt följsamt och härligt fluffigt inuti. Det var även stort nog att omfamna allt innehåll. Köttet var jättebra – saftigt och med en tydlig och tillfredställande köttsmak – om än aningen översaltat. De två burgarna bjöd i övrigt på ganska olika upplevelser. Vår Classic hade goda pickles, men vi kände inte av någon direkt smak från burgardressingen. Samtidigt så bidrog inte den strimlade salladen med mycket mer än lite extra textur. Black Bear-burgaren hade däremot betydligt tydligare och roligare smaker, och var vår klara favorit vid besöket. Både vitlöksmajonnäsen och löksylten var riktigt goda, och baconet lyfte smakbilden ytterligare.
Black Bear Burger är riktigt duktiga på kött, och deras hamburgare fortsätter hålla sig i närheten av toppskiktet i London. Vi hoppas att de fortsätter tweaka detaljerna, och ser fram emot att få besöka dem igen framöver.
In English
Black Bear Burger started as a small burger stand in London back in 2016, and we’ve reviewed them twice since then. Now they have a handful of locations around the UK capital, with several proper restaurants. We’ve always liked their burgers, and were excited when we last visited them at Boxpark in Shoreditch. This time we ordered a Classic with dry-aged beef, cheese, burger sauce, burger seasoning, pickles and lettuce plus a Black Bear with dry-aged beef, cheese, bacon, onion jam and a garlic mayonnaise. They cost 10 GBP (12.5 USD) each, and we also doubled the patties for 3 GBP (4 USD) extra.
The burgers we were served looked really big, thanks to the extra meat. The bun was coated with a dense layer of sesame seeds, and even though this made the top of the crown crunchy, it was surprisingly soft and wonderfully fluffy inside. It was also big enough to handle all the ingredients. The meat was great – juicy and with a distinct and satisfying beefy flavour – albeit slightly over-salted. The two burgers offered quite different experiences. Our Classic had tasty pickles, but we couldn’t really taste the burger sauce. And the shredded lettuce didn’t add more than just a little extra texture. The Black Bear burger, on the other hand, had much more distinct and interesting flavours, and was our clear favourite. Both the garlic mayonnaise and the onion jam were really good, and the bacon really elevated the flavours.
Black Bear Burger really know their beef, and their burgers are still among the better ones in London. We hope they continue to tweak the details, and look forward to visiting them again in the future.