När vi åt Burger & Beyonds burgare för första gången på en matmarknad i London 2016 så blev vi helt golvade, och det slutade med att vi var tvungna att beställa in en till direkt efteråt. Sedan dess har de varit en av våra storfavoriter, och vi har följt deras resa under åren på streetfood-popups och matfestivaler. Numera har de flera restauranger i centrala London, och menyn har utökats rejält med många riktigt goda burgare med kött, kyckling och veganskt protein, samt massor av dekadenta sides och shakes. De har även varit gäster på Stockholm Burger Fest 2022, och återvänder även i juni för 2023 års festival.
Under vårt senaste besök i deras restaurang i Soho åt vi varenda burgare på deras meny för att få en totalöversikt över utbudet. Och även om det var svårt att utse favoriter så föll vi pladask för två av deras dekadenta skapelser; Bacon Butter Burger med hängmörat kött, dubbel ost, pancetta-bacon, picklad lök och brynt smör-majonnäs för 12,50 GBP (160 kronor) och Bougie Burger med hängmörat kött, dubbel ost, talgstekt lök, steak sauce och benmärgsmajonnäs för 13,50 GBP (175 kronor). På tillbehörsfronten har vi fallit pladask för deras Dirty Tots – grova potatiskroketter med bacon, parmesan, gräslök, hot sauce och ranch-dressing för 7 GBP (90 kronor). Det har främst varit det fluffiga men tåliga sesamströsslade briochebrödet och deras fenomenala kött som imponerat på oss. De rejäla köttpuckarna har en hög fetthalt och har hängmörats i cirka 35 dagar. Crusten är rejäl, men köttet är ändå rosa i mitten för maximal köttsmak. Och de nästan larvigt goda ingredienserna lyfter verkligen allt till nästa nivå; pancetta-baconet är tunt och krispigt med en nötig ton, och vi skulle kunna skriva spaltmetrar om deras brynt smör- och benmärgsmajonnäser.
Burger & Beyond bjuder på en svårslagen helhetsupplevelse, och vi ger dem våra starkaste rekommendationer. Missa dem inte för allt i världen!
In English
Our first hamburger at Burger & Beyond at a food market in London back in 2016 blew us away, and we ended up ordering a second burger immediately afterwards. Since then, they’ve been favourites of ours, and we’ve followed their journey over the years at street food pop-ups and food festivals. Now they have several restaurants in central London, and the menu has expanded considerably with many delicious beef, chicken and vegan burgers, as well as lots of decadent sides and shakes. They have also been guests at Stockholm Burger Fest 2022, and are returning in June for our 2023 festival.
During our latest visit to their Soho location, we ate every single burger on their menu to get the full picture. And we fell in love with two of their decadent creations; the Bacon Butter Burger with dry-aged beef, double cheese, pancetta bacon, pickled onions and burnt butter mayo for 12.50 GBP (15.5 USD) and the Bougie Burger with dry-aged beef, double cheese, beef fat onions, steak sauce and bone marrow mayonnaise for 13.50 GBP (16.5 USD). Among their sides we’ve fallen in love with their Dirty Tots – chunky potato croquettes with bacon, parmesan, chives, hot sauce and ranch dressing for 7 GBP (8.5 USD). We’ve probably been the most impressed by their fluffy but resilient sesame-sprinkled brioche bun and their phenomenal beef quality. The thick patties have a high fat content and have been dry-aged for about 35 days. The patties have a great crust, but they’re still pink in the centre for maximum beefiness. And the almost ridiculously good ingredients really take everything to the next level; the pancetta bacon is thin and crispy with nutty notes, and we could write columns about their brown butter mayo and marrownaise.
Burger & Beyond offer an unbeatable burger experience in England, and we give them our strongest recommendations. Don’t miss them for anything in the world!