Chuck Burgers startade sin resa redan 2012, och när vi recenserade dem för första gången under 2016 så hade de nyss öppnat sin tredje restaurang. I skrivande stund har de två restauranger i London, och de delar lokal med klubben Big Chill. Så under dagarna infinner sig restaurangkänslan, medan det är fest på kvällen. Under vårt senaste besök i Englands huvudstad besökte vi deras restaurang vid Brick Lane nära Shoreditch, för att se om deras hamburgare var lika bra som vi mindes dem.
Vi var några av de enda gästerna, men trots detta fick vi ändå fel burgare. Efter en stund fick vi dock rätt hamburgare – en Chuck ’N’ Cheese med hängmörat kött, ost, rödlök, sallad, pickels och en burgardressing med sriracha för 8,50 GBP (115 kronor). Den såg snyggt och klassiskt välkomponerad ut, men våra höga förväntningar grusades tyvärr snabbt. Ett par tuggor in kunde vi konstatera att i princip allt bjöd på någon form av besvikelse. Det klassiska sesamprydda brödet var torrt och stumt och köttet var kompakt och kändes formpressat, med en besynnerligt syrlig bismak som att de tillsatt något konserveringsmedel för att förlänga hållbarheten. Sriracha-dressingen smakade förvånansvärt lite, och trots att deras pickles bjöd på ett trevligt krisp så var den mest bara söt. Våra pommes frites var godkända, men inte mer än så. De var visserligen av en lite tjockare typ och hade en god grillkrydda på sig, men de var underfriterade med en mjölig textur.
Vi har inte koll på exakt vad som hänt med Chuck Burgers under de senaste åren, men den ambitiösa och smakfulla hamburgaren vi mindes verkar numera vara just ett minne. Vi får se om de lyckas hitta tillbaka, men tills dess så bjuder London på gott om alternativ för alla burgarsugna besökare.
In English
Chuck Burgers started their journey back in 2012, and when we first reviewed them in 2016 they had just opened their third restaurant. They currently have two restaurants in London, and they share a space with the club Big Chill. So during the day it’s a restaurant, with parties in the evening. During our last visit to the English capital, we visited their restaurant on Brick Lane near Shoreditch to see if their burgers were as good as we remembered them.
We were among the only customers, but they still managed to serve us the wrong burger. After a while our replacement arrived – a Chuck ’N’ Cheese with dry-aged beef, cheese, red onions, lettuce, pickles and a sriracha burger sauce for 8.50 GBP (11 USD). It looked neat was nicely assembled, but our high expectations were unfortunately dashed after a few bites. We quickly realised that basically everything was a bit of a let-down. The classic sesame bun was dry and dull, and the beef was dense and felt pre-formed, with an oddly sour aftertaste that made us wonder if they’d added some kind of preservative to extend its shelf life. The Sriracha sauce had surprisingly little flavour, and although their pickles offered a nice crunch, they were mainly just sweet. Our fries were decent, but not much more than that. They had a thick cut and were covered in a tasty seasoning, but had been under-cooked and had a mealy texture.
We don’t know exactly what has happened to Chuck Burgers in recent years, but the ambitious and tasty burgers we remembered seem to be a memory. We’ll have to see if they manage to find their way back, but in the meantime, London offers plenty of options for its burger-hungry visitors.