Det finns få kändiskockar i världen som kan mäta sig med Gordon Ramsay, så när han öppnade sin första burgarrestaurang under namnet Gordon Ramsay Street Burger så var förväntningarna höga. Nu har kedjan vuxit sig rejält stor, med 10-talet restauranger i och utanför London. Vi besökte deras första restaurang i St Pauls som öppnade 2020, där vi möttes av en snyggt och enkelt inredd lokal med en dignande meny. Vi beställde två burgare; en Hell’s Kitchen Burger med rökt ost, sallad, rödlök, en jalapeño- och padronsalsa samt rökt srirachadressing, plus en Next Level med två smashade köttpuckar, ost, karamelliserad lök, pickles och srirachamajonnäs. Båda burgarna kostade 16 GBP (205 kronor) styck och serverades med varsin portion pommes frites.
Det första vi reagerade på var att våra burgare var väldigt små, och vår påse med pommes frites var faktiskt lika stora som själva hamburgarna. Brödet kändes fabriksbakat och saknade stuns, och våra första tuggor var ganska torra och tuggiga. Hell’s Kitchen Burger hade en tjock och väldigt svagt kryddad köttpuck som helt saknade saftighet, och all smak kom i stället från deras jalapeño- och padronsalsa som tyvärr var väldigt blöt. När vi provade köttet för sig så smakade det knappt något alls. Smashburgaren var aningen bättre med tunnare patties, men själva köttet saknade en tydlig stekyta och var tuggigt och trist. Däremot var våra pickles krispiga och smakrika, utan att vara för söta. Själva pommes fritesen var rejäla och ganska goda i sig, men hade täckts med en onödig kryddblandning. Det enda positiva med vår måltid var deras Sticky Toffee Pudding-milkshake, som var riktigt tjock och dekadent.
London är en av världens bästa burgarstäder, så gör dig själv en tjänst och skippa Gordon Ramsay Street Burger nästa gång du är i stan. Skäms på dig Gordon!
In English
Few celebrity chefs in the world can match Gordon Ramsay, so when he opened his first burger restaurant under the name Gordon Ramsay Street Burger, expectations were high. Now, the chain has grown considerably, with over 10 restaurants in London and beyond. We visited their first location in St Pauls, which opened in 2020, where we were greeted by a neatly and simply decorated restaurant with a sprawling menu. We ordered two burgers; a Hell’s Kitchen Burger with smoked cheese, lettuce, red onions, a jalapeño and padron salsa and smoked sriracha sauce, plus a Next Level with two smashed patties, cheese, caramelised onion, pickles and sriracha mayo. Both burgers cost 16 GBP (205 SEK) each and were served with a portion of fries.
The first thing we noticed was that our burgers were very small, and our bag of french fries was actually the same size as the burgers themselves. The bread felt factory-baked and lacked punch, and our first bites were quite dry and chewy. The Hell’s Kitchen Burger had a thick and very lightly seasoned meat puck that lacked any juiciness, and all the flavour came from their jalapeño and padron salsa which unfortunately was very wet. When we tried the meat on its own, it barely tasted anything at all. The smash burger was slightly better with its thinner patties, but the crust was practically non-existent and the meat was chewy and under seasoned. At least the pickles were crispy and tasted nice, without being too sweet. The chunky fries were quite tasty, but had been covered with an unnecessary spice mixture. The only real positive thing about our meal was their Sticky Toffee Pudding milkshake, which was decadently thick.
London is one of the best burger cities in the world, so do yourself a favour and give Gordon Ramsay Street Burger a miss and try something else. Shame on you Gordon!