Barbecuespecialisterna Hot Box håller till i Londons Shoreditch-område, och serverar främst rökt och grillat kött. De har även en burgare på menyn, som vi fick testa under National Burger Day 2017.
Det första som slog oss var att brödet inte hade värmts upp särskilt mycket, vilket medförde att det redan hade börjat suga åt sig köttsafter innan vi ens hade börjat äta. Men som tur var bjöd burgaren på en rejäl smakupplevelse. Barbecuesåsen var supergod, med en härlig styrka och rökighet. Själva köttpucken var täckt med en krämig ost.
Det smakade riktigt gott, men det krävdes ett par isolerade tuggor för att vi skulle kunna känna den rena smaken. Den var nämligen täckt med ett rejält lager barbecuekött, som visserligen var gott men som egentligen inte tillförde särskilt mycket rent smakmässigt. Vi förstår såklart vitsen med att vilja framhäva sin primära grillverksamhet, men här var det nära att burgaren blev lite väl mjuk. Den rejäla mängden heta och jätteknapriga jalapeños var därför den perfekta räddningen, och hjälpte till att göra burgaren riktigt minnesvärd.
Vi ser fram emot att testa såväl burgaren som grillköttet på Hotbox restaurang nästa gång vi åker till London.
In English
London BBQ specialists Hot Box are located in Shoreditch, and mainly serve grilled and smoked meat. But they also have a burger on their menu, which we ate at National Burger Day 2017. The first thing we noticed was that the somewhat untoasted bun already was drenched with the meaty juices before we’d had our first bite. So it was a relief that it was really tasty. The BBQ sauce was hot, smokey and delicious, and the creamy cheese really stood out. The BBQ meat on top of the juicy patty was nice, but made everything a bit soft. Thankfully, the large amount of spicy and crunchy jalapeños added, aside from heat, the needed texture and really helped out in that respect. We’re already looking forward to giving their restaurant a visit to try both their BBQ meats and their regular burgers.