Lagom drivs av svenskättlingen Elliot Cunningham, och vi på Burgerdudes har vi älskat deras burgare ända sedan 2017. Vi har upprepade gånger utsett dem till ett av Englands bästa burgarställen, och de deltog dessutom på Stockholm Burger Fest 2018. Nu har hans eldfokuserade koncept återvänt till Hackney Church Brew Co. i nordöstra London, och hajpen har varit fullkomlig. Vi besökte den härliga bryggeripuben och beställde in deras Smash Burger med hängmörat kött, burgarost, en vinägerslaw och en dill- och senapsmajonnäs för 10 GBP (140 kronor), samt krispig potatis med vitlöksmajonnäs för 7 GBP (95 kronor).
Vår burgare var fint monterad och sammansatt, men vi blev omedelbart lite oroliga när vi såg ration mellan kött och bröd. Det var en ganska liten skapelse, och vi hade gärna sett en tjockare patty (eller rent av dubbla). Men när vi tog vår första tugga blev vi ändå helt saliga av smakerna, för kompositionsmässigt så satt allt som en smäck. Köttet var väldigt fett (40 procent enligt köket) med djupa hängmörade toner. Det var supersaftigt och smakade helt fenomenalt. Stekytan var gedigen och skapade ett härligt krisp i varje tugga, och tillsammans med den krämiga osten och den syrliga coleslawen och skandinaviska majonnäsen skapades en fin harmoni. Brödet var väldigt enkelt och en lagspelare, och var fint rostat på insidan. Vi åt upp burgaren i ett nafs, och blev genast sugna på en till. Som tur var bjöd den gedigna portionen av krispigt friterad potatis på en fin avrundning av måltiden, med en rejäl fritering och potatissmak som gifte sig fint med den dekadenta vitlöksmajonnäsen.
Lagom serverar fortfarande en av våra favoritburgare, och vi önskar bara att den hade varit lite maffigare. Men med det sagt är vi otroligt glada över att de är tillbaka i London för att hålla igång konkurrensen i en av världens bästa burgarstäder.
In English
Lagom is run by Swedish descendent Elliot Cunningham, and we’ve been loving their burgers here at Burgerdudes since 2017. We’ve repeatedly named them as one of the UK’s best burger joints, and they even took part in Stockholm Burger Fest 2018. Now his fire-focused concept has returned to Hackney Church Brew Co. in north-east London, and the buzz has been immense. We visited the stunning brew pub and ordered their Smash Burger with dry-aged beef, American cheese, vinegar slaw and a dill and mustard mayo for 10 GBP (12.5 USD), with crispy potatoes with garlic mayo for 7 GBP (8.5 USD).
Our burger was nicely assembled and put together, but we were immediately a little worried when we saw the beef-to-bun ratio. The burger was rather small, and we would have preferred a thicker patty (or even double patties). But when we took our first bite, we were still blown away by the flavours, because in terms of composition, everything was spot on. The meat was very fatty (40 per cent according to the kitchen) with deep dry-aged notes. It was super juicy and tasted absolutely phenomenal. The crust was stunning and created a wonderfully crisp crunch in every bite, and created a nice harmony with the creamy cheese and the tangy coleslaw and Scandinavian mayonnaise. The bun was very simple and a team player, and was nicely toasted on the inside. We finished our burger in no time, and immediately craved another one. Luckily, the generous portion of crispy fried potatoes provided a nice finishing touch to the meal, with a robust crispness and potato flavour that paired nicely with the decadent garlic mayo.
Lagom still serve one of our favourite burgers, and we only wish it perhaps had been a little less lagom. With that being said, we’re incredibly happy to see them back in London to keep the competition alive in one of the best burger cities in the world.