Leytonstone Tavern ligger i stadsdelen Leytonstone i nordöstra London. Kort innan vårt besök var de finalister i National Burger Awards 2023, och från utsidan sett kändes lokalen inte alls speciell. Inomhus var det dock mysigt och välkomnande. På menyn fanns det fem köttburgare och vi beställde en Double Cheese + Onion Smash med hängmörat kött, ost, hackad lök, en pickles- och senapssylt samt burgardressing för 11,50 GBP (145 kronor) samt tävlingsburgaren Bone Daddy med hängmörat kött, bräserad bringa, Guinness-gravy, ädelost, friterad lök, rostad benmärg, pickles, strimlad sallad och ”konfiterad majonnäs” för 16,50 GBP (210 kronor).
Det dröjde inte länge efter vår beställning innan vi möttes av två otroligt vackra burgare. Allting glänste, från brödet och köttet till osten och dressingen. Och båda burgarna var så goda att vi inte kunde annat än le när vi började äta. Brödet var fluffigt och spänstigt, med en utmärkt smak. Det var dessutom fint rostat och hade täckts med en precis lagom mängd sesamfrön. Köttet hade en rejäl crust men var ändå riktigt mört och saftigt, och den hängmörade smaken lyste verkligen igenom. Kryddningen var exemplarisk och smakerna i burgarna var otroligt genomtänka. Cheeseburgaren hade en hög syra men var ändå välbalanserad, och trots att Bone Daddy lät som en väldigt tung burgare med många smaker så hittade ändå alla ingredienserna sin egen plats. Ädelost på burgare tar oftast över, men inte denna gång. Det enda negativa var att den rostade benmärgen, som vi själv fick skrapa ner i burgaren, inte riktigt kom till sin rätt. Bottenbrödet sjöng på sista versen när vi närmade oss slutet av måltiden, men vi förväntade oss egentligen inget annat med tanke på hur kladdiga burgarna var.
Leytonstone Tavern må ligga i utkanten av London, men de är värda en rejäl omväg för sina otroligt goda och dekadenta burgare i världsklass.
In English
Leytonstone Tavern are located in northeastern London, in the Leytonstone area. Shortly before our visit, they were finalists at the National Burger Awards 2023. When we arrived there didn’t seem like there was anything special with the venue, but indoors everything was cosy and welcoming. They had five beef burgers on the menu, and we ordered a Double Cheese + Onion Smash with dry-aged beef, cheese, chopped onions, a pickle and mustard jam and burger sauce for 11.50 GBP (14.5 USD) and their finalist burger, the Bone Daddy with dry-aged beef, braised brisket, Guinness gravy, blue cheese, fried onions, roasted bone marrow, pickles, shredded lettuce and a confit mayo for 16.50 GBP (20.5 USD).
It didn’t take long after our order before we were greeted by two incredibly beautiful burgers. Everything was shiny, from the buns and beef to the cheese and sauces. And both burgers tasted so good that we couldn’t help but smile when we started eating. The bun was fluffy and springy, with an excellent flavour. It was also nicely toasted and covered with just the right amount of sesame seeds. The patties had a good crust but were still really tender and juicy, and the deep, dry-aged flavours really shone through. They were excellently seasoned, and the flavours in the burgers were incredibly well thought through. The cheeseburger had a high acidity but was still well balanced, and even tough the Bone Daddy sounded like a very heavy burger with many flavours, all the ingredients found their own place. Blue cheese can often take over in a burger, but not this time. The only sad thing was that the roasted bone marrow, which we got to apply ourselves to the burger, didn’t really stand out. The bottom bun was on its last legs as we neared the end of our meal, but we didn’t really expect anything else considering how messy our burgers were.
Leytonstone Tavern may lie on the outskirts of London, but they’re worth the detour for their incredibly tasty and decadent world-class burgers.