Lucky Chip har tre restauranger i London-området, och vi besökte den som ligger inne i puben Old Queen’s Head i Islington. Vi recenserade dem första gången 2017 under burgarfestivalen National Burger Day, och blev då särskilt förtjusta i deras kött. Menyn denna gång rymde runt tio olika burgare, inklusive varianter med kyckling och veganska alternativ. Vi beställde en klassisk Cheeseburger med hängmörat kött, ost, pickles, senap och ketchup för 8,50 GBP (110 kronor), samt pommes frites för 3,50 GBP (45 kronor).
Vår burgare var en rejäl pjäs, med ett fluffigt sesamströsslat bröd. Brödet hade ingen vidare rostyta på insidan, men det var varmt, mjukt och stabilt. Köttet var av riktigt hög kvalitet och välhanterat – saftigt, luftigt i texturen och med en tillfredställande sälta och en tydlig köttsmak. Osten var krämig och lyfte köttet ytterligare. Den stora mängden senap och ketchup på burgaren tillförde precis lagom mängd sötma och syra. Det blev kladdigt, men på ett tillfredställande sätt. Picklesen var lite tråkiga smakmässigt, och var mest lite onödigt söta. Men texturen var välbehövlig då de egentligen var det enda som gav lite krispighet i den i övrigt jämnmjuka burgaren. Salladen var nämligen tunt strimlad och fyllde mest en estetisk funktion. Pommes fritesen imponerade på oss med sin nästan perfekta fritering och saltning, och de små skalbitarna som förstärkte potatissmaken riktigt fint.
Lucky Chips hamburgare var inte särskilt subtila eller eleganta, men köttet var riktigt bra med en kladdig och god helhet. De har en bit kvar till det absoluta toppskiktet i London, men de serverar definitivt en burgare vi blev glada av.
In English
Lucky Chip have three restaurants in the London area, and we visited the one inside the Old Queen’s Head pub in Islington. We first reviewed them in 2017 during the National Burger Day festival, where we were particularly taken with their meat. The menu this time around featured around ten different burgers, including chicken and vegan options. We ordered a classic Cheeseburger with dry-aged beef, cheese, pickles, ketchup and mustard for 8.5 GBP (10.5 USD), and fries for 3.5 GBP (4.5 USD).
Our burger was pretty hefty, with a fluffy sesame-sprinkled bun. The bread hadn’t been super toasted on the inside, but it was still warm, soft and robust. The meat’s high quality and proper handling was clear to see; juicy with an airy texture and a satisfying savoury and beefy flavour. The nicely melted cheese elevated the beef even more.. The large amount of mustard and ketchup on the burger added just the right amount of sweetness and acidity. It was a bit messy, but in a satisfying way. The pickles were a bit boring in terms of flavour, and were mostly a bit unnecessarily sweet. But the texture was definitely needed as they were really the only thing that gave some crispness to our otherwise very soft burger, as the thinly shredded lettuce was mostly there for looks. an aesthetic function. The fries were really impressive, perfectly cooked and seasoned, with some skin that really lifted the potato flavours.
Lucky Chip’s burgers weren’t particularly subtle or elegant, but the meat was excellent and the gooey flavours were mostly there. They’ve got a way to go before becoming top dog in London, but we are definitely happy with their burgers.