Stax Diner har stängt sin verksamhet.
Stax Diner ligger på andra våningen i den otroligt snygga foodcourten Kingly Hall, och där serverar de rejäla kött- och kycklingburgare. Vi beställde två burgare; en Stax Classic Cheese Burger med ost, stekt lök, sallad, pickles, senap och ketchup för 14.75 GBP (190 kronor) samt en Smoky Joe’s med cheddar, karamelliserad lök och chipotlemajonnäs för 15.25 GBP (195 kronor).
Och vilka bjässar vi fick in. Det här var nog de största burgarna vi ätit i London, och för en gång skull så tjänade faktiskt pinnen som genomborrade hamburgarna ett visst syfte. För när vi tog ut dem så föll burgarna nästan isär direkt. Cheeseburgaren var helt okej smakmässigt, men här fanns ingen tillstymmelse till textur. Köttet var mjukt och ganska smaklöst, och även våra pickles var väldigt mjuka – om än väldigt goda. Vår Smokyburgare var aalldeles för söt, med en lite opassande hetta i majonnäsen och en lök som var sladdrig. Ojämnheten gick även igen i våra pommes frites, som bestod av lika delar god som tråkigt mjölig potatis.
Stax Diner är snyggt inredd och bjöd på rejäla portioner, men själva burgarna var inget vidare. Kycklingburgarna verkade dock mycket mer populära och intressanta, och vi ångrade litet grand att vi inte beställt in en sån också.
In English
Stax Diner is located on the second floor of the incredibly stylish food court Kingly Hall in London, and here they serve huge meat and chicken burgers. We ordered two burgers; a Stax Classic Cheese Burger with cheese, fried onions, lettuce, pickles, ketchup and mustard for 14.75 GBP (18.5 USD) and a Smoky Joe’s with cheddar, caramelised onions and chipotle mayonnaise for 15.25 GBP (19.5 USD).
And our burger were absolutely massive, and probably the biggest hamburgers we’ve had in London. For once the stick that pierced through the burgers actually served a purpose, because when we took them out, the burgers fell apart almost immediately. The cheeseburger was okay in terms of flavour, but there were no real textures as everything was super soft. The meat was soft and underseasoned tasteless, and even our pickles were mushy – albeit very tasty. Our Smoky burger was far too sweet, with a slightly inappropriate heat in the mayonnaise and soggy onions. The unevenness was also reflected in our fries, which consisted of equal parts good and boring floury potatoes.
Stax Diner is nicely decorated and offered generous portions, but the burgers themselves weren’t up to par. The chicken burgers, however, seemed much more popular and interesting, and we regretted not ordering one of those.