The Duke of Richmond

Krossa adeln

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 23 april 2023
The Duke of Richmond

The Duke of Richmond är en gastropub som ligger i Dalston, i östra London. Den mysiga lokalen är hemtrevligt inredd med vardagsrumskänsla och dova färger. Menyn dignar av upphottade pubrätter, men vi beställde såklart båda deras hyllade köttburgare; en Cheeseburger med burgarost, pickles och Thousand Island-dressing för 16 GBP (205 kronor) och Duke Burger med Roquefort-ädelost, bearnaisesås och konfiterad lök för 17,5 GBP (225 kronor). Handskurna pommes frites ingick i priset, samt lite pickles.

Inledningsvis blev vi lite besvikna, för båda burgarna hade ett väldigt torrt bröd, och topplocket var nästan vasst. Det var en onödig miss som vi inte hade förväntat oss i och med den höga prislappen. Men mycket av detta kunde vi förlåta när vi tog vår första tugga, för det väl tilltagna köttet var väldigt saftigt och otroligt smakrikt, med ett härligt rosa inre. Lite mer stekyta hade inte skadat, men annars var köttet utomordentligt gott. Vår enkla cheeseburgare var en riktig succé, med klassiska smaker, en tilltalande krämighet och en ganska klassisk burgardressing. Tyvärr var ädelostburgaren mycket spretigare i smakerna. Just blåmögelosten var väldigt framträdande, mycket för att det inte fanns någon annan ost i burgaren, och den blev ännu mäktigare av den dragontunga bearnaisesåsen och den söta karamelliserade löken. Vi blev glada över att de handskurna pommes fritesen var krispigt välfriterade och utmärkt saltade.

Vi besökte The Duke of Richmond med väldigt höga förväntningar, men vi blev tyvärr inte helt övertygade. Med ett färskare bröd hade cheeseburgaren fått en väldigt stark rekommendation, men det höga priset och de obalanserade ingrediensvalen gör oss lite försiktigare med vårt utlåtande. De är fortfarande värda ett besök för både mat och dryck, men just burgarna är faktiskt inte längre det självklara valet.

In English

The Duke of Richmond is a gastropub located in Dalston, in East London. The cosy restaurant feels like a large living room, with relaxing muted colours. Their menu is packed with upscale pub food, but we obviously ordered both of their beef hamburgers; A Cheeseburger with American cheese, pickles and Thousand Island dressing for 16 GBP (19.5 USD) and the Duke Burger with Roquefort cheese, béarnaise sauce and confit onions for 17.5 GBP (21.5 USD). Hand cut chips were included in the price, plus some pickles.

Initially we were a little disappointed, because both burgers had a very dry bun, and the crown was almost sharp around the edges. It was a sloppy mistake that we didn’t expect given the high price tag. But much of this could be forgiven when we took our first bite, as the large patty was super juicy and incredibly flavourful, and lovely pink on the inside. A little more crust wouldn’t have hurt, but otherwise the meat was exceptionally good. Our simple cheeseburger was great, with classic flavours, melted cheese and a classic burger sauce. Unfortunately, the blue cheese burger was all over the place. The blue cheese was very prominent, largely due to it being the only cheese in the burger, and it was made even more powerful by the tarragon-heavy béarnaise sauce and the sweet confit onions. Thankfully, the hand-cut fries were crisply well-fried and excellently salted.

We visited The Duke of Richmond with very high expectations, but we weren’t completely convinced. With a softer bun, the cheeseburger would have received a very strong recommendation, but the high price and unbalanced ingredient choices made us a bit reluctant. They are still worth a visit for both food and drink, but the burgers are no longer the obvious dish of choice.

Adress

316 Queensbridge Road, London England

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier