Truffle Burger är en restaurangkedja som i dagsläget har en handfull runt om i London, med fler öppningar på gång inom stadens gränser. Vi testade deras burgare för första gången i slutet av 2020 och blev då imponerade av deras subtila användning av tryffel även om vi kände att köttet var något överarbetat. Några år senare var det äntligen dags för ett efterlängtat återbesök och vi beställde deras cheeseburgare med 90 dagars hängmörat-kött, ost, pickles, sallad och tryffelburgardressing för 10,30 GBP (140 kronor) tillsammans med tryffel- och parmesanpommesfrites för 4,20 GBP (55 kronor).
Burgaren serverades på ett rejält porslinsfat och såg verkligen elegant och inbjudande ut. Brödet var exemplariskt mjukt och vi såg direkt att insidan hade rostats med rejäla mängder smör vilket vi alltid uppskattar. Det första vi tänkte på när vi väl började äta var den dominerande tryffelsmaken som höll ett stadigt grepp om smakbilden. Som tur var så bjöd tryffeln på en väldigt angenäm smakbild, som var mycket mer tilltalande än alla majonnäser med tryffelolja som vi är rejält trötta på numera. Pickelsen hade en ordentlig syra, men trots detta hade de problem att verkligen bryta igenom de andra smakerna. Tyvärr kunde vi även konstatera att köttet återigen var den svagaste länken, och vi upplevde det alldeles för kompakt för att verkligen ro allting i hamn. Det kändes extra tråkigt med tanke på att det hängmörats så pass länge. Salladen tillförde inte den krispighet som vi hade hoppats på, och bidrog inte med särskilt mycket alls. Tryffel- och parmesanpommesfritesen var i alla fall riktigt trevliga med rejäl smak och ett fint friterat yttre skal.
Om du älskar tryffelsmak på dina burgare så är detta en riktig home run, men för de flesta andra blir Truffle Burger något enformiga och endimensionella.
In English
Truffle Burger is a restaurant chain that currently have a handful of units across London, with more opening soon within the city limits. We first tried their burgers at the end of 2020 and were impressed by their subtle use of truffle, although we felt the meat was slightly overworked. A few years later, it was finally time for a long-awaited return visit and we ordered their Cheeseburger with 90 day dry-aged beef, cheese, pickles, lettuce and a truffle burger sauce for 10.30 GBP (13 USD), along with truffle and parmesan fries for 4.20 GBP (5 USD).
The burger came served on a large porcelain plate and looked really elegant and inviting. The bun was super soft and we immediately saw that they had toasted the inside with plenty of butter which we always appreciate. The first thing we thought of when we started eating was the dominant truffle flavour that was ever-present. Fortunately, the truffle flavour was very pleasant, and much more appealing than all the mayonnaise with truffle oil that we are getting really tired of nowadays. The pickle had a decent acidity, but had trouble breaking through the other flavours. Unfortunately, we also found that the meat was once again the weakest link, and we found it far too compact to really bring everything together. This was extra sad considering that the beef had been dry-aged for so long. The lettuce didn’t add the crispness we had hoped for, and hardly contributed with anything at all. However, the truffle and parmesan fries were really nice, with plenty of flavour and a crisp outer shell.
If you love truffle flavour on your burgers then this is a real home run, but for most others the food from Truffle Burger feels somewhat monotonous and one-dimensional.