Burgerslut ligger i Salford, en förort strax väster om centrala Manchester. Utifrån ser det ut som vilken brittisk butiksgata som helst, men på insidan är det mörka väggar, gula detaljer och en ganska kal känsla som gäller. Det märks att de mest satsar på takeaway och leveranser, då lokalen endast erbjuder fyra små sittplatser. Menyn var ganska kort och koncis, och vi fick göra något av en specialbeställning för att få en dubbel cheeseburgare utan en massa grönsaker. Det blev helt enkelt en ”dubbel singel cheeseburgare” för 6,90 GBP (85 kronor), med två 90-gramspuckar av anguskött, ost, pickles och ketchup i ett briochebröd.
När vi öppnade upp den lilla lådan som burgaren serverades i blev vi väldigt glada att vi valt en dubbelburgare, då ration mellan kött och bröd var alldeles utmärkt. Köttet hade klart godkänd stekyta, men hade smashats lite för hårt och hängde därför ut över kanterna på brödet på att ganska oattraktivt sätt. Det sesamstänkta briochebrödet var härligt mjukt och smakade gott, men deras pickles var väldigt tjockt skurna och överdrivet söta, vilket fick burgaren att smaka ganska mycket av smörgåsgurka. Den amerikanska fulosten tillförde dock inte så mycket smak eller textur, men vi tyckte ändå att måltiden i sig var ganska saftig trots att enda såsen var ketchup.
Burgerslut serverar en helt okej burgare och befinner du dig i krokarna kommer du säkerligen inte bli besviken, även om närmaste konkurrenten Burgerism nog gör dig gladare.
In English
Burgerslut is located in Salford, a suburb to the west of central Manchester. From the outside, it looks like any English shopping street, but the inside boasts dark walls, yellow detailing and a rather spartan look. It’s obvious that they mainly cater to a takeout and delivery crowd, as they only have four seats available. The menu was short and sweet, so we needed to make a bit of a special order in order to get a double cheeseburger without too many vegetables. The end result was a ”Double Single Cheeseburger” for 6.90 GBP (9 USD) with two 90-gram Angus beef patties, American cheese, pickles and ketchup in a brioche bun.
When we opened the small box that our burger came served in we were very happy that we’d upgraded to a double patty burger, as the beef to bun ratio was excellent. The beef had an decent crust to it but had been smashed a bit too hard and hung over the sides of the bun in a rather unappealing way. The sesame coated brioche bun was soft and tasted great, but the pickles were very thick and unnecessarily sweet, giving the burger a sandwich gherkin feel to it. The low-quality American cheese didn’t add much flavour or texture either, but our meal still managed to be quite juicy despite the only sauce being ketchup.
Burgerslut serves a decent burger and if you’re in Salford you won’t be disappointed, even though their closest competitor Burgerism is a star that shines brighter.