What’s Your Beef ligger i ett litet matstånd i en foodhall i Sale, halvvägs mellan centrala Manchester och flygplatsen. Efter flera tips bestämde vi oss för att ta en omväg dit för att se om de skulle leva upp till hajpen. Lokalen var öppen och trevlig och vi fick en fin inblick i de olika köken där maten tillagades. Vi beställde två olika burgare; en Bacon Cheeseburger med kött, ost, bacon och ketchup för 7,75 GBP (95 kronor) och en Stateside Deluxe med kött, ost, bacon, pickles, rödlök, tomat, senap och ketchup (fast utan spenat) för 10,5 GBP (130 kronor).
Eftersom What’s Your Beef är en restaurang som själva skryter om sitt noga utvalda kött så blev vi både förvånade och lite besvikna när maten serverades. Köttet på båda våra burgare var nämligen överstekt och relativt torrt, och eftersom cheeseburgaren serverades utan särskilt många såser (ketchupen saknades till och med) så hade vi behövt riktigt saftigt och mört kött. Osten på våra burgare var dessutom en klassisk engelsk cheddar, och trots att den var smakrik så smälte den dåligt och blev lite tuggig. Dessutom kändes det snålt med en ensam skiva bacon på burgarna. Brödet hade i alla fall en fint rostad yta på insidan, och vår Stateside Deluxe var faktiskt riktigt välbalanserad i smakerna, med flera olika texturer som samspelade väl. Det var helt klart den bästa burgaren av de två vi testade.
Trots tips och otroligt fina bilder på Instagram så fick vi konstatera att burgarna på What’s Your Beef lite av en besvikelse, med flera mindre fel som hopade sig. Om vi bara hade beställt deras cheeseburgare hade vi nog varit mer kritiska, men den andra bjöd åtminstone på en godkänd burgare i en trivsam miljö. Men du behöver inte heller ta en omväg till Sale enbart för att äta här.
In English
What’s Your Beef have a small food stall in the Food Hall, half way between central Manchester and the airport. After receiving several tips about them we decided to take a detour to see if they lived up to the hype. The food hall space was nice and airy, with a great view over the kitchens. We ordered two different burgers; a Bacon Cheeseburger with beef, cheese, bacon and ketchup for 7.75 GBP (10 USD) and a Stateside Deluxe with beef, cheese, bacon, pickles, red onions, tomato, mustard and ketchup (but without spinach) for 10.5 GBP (13.5 USD).
Seeing as What’s Your Beef is a restaurant that prides themselves on their locally sourced beef, we were both surprised and a little disappointed when our burgers arrived, as the beef patties on both of our burgers were overcooked and quite dry. And seeing as our cheeseburger didn’t contain that much sauce (it was even missing its ketchup), we could really have done with juicy patties with a deep, beefy flavour. The cheese on our burgers were a classic English cheddar, and despite being tasty it didn’t met properly and got a bit chewy. We also found one slice of bacon to be a bit miserly. The bun was nicely toasted on the inside at least, and our Stateside Deluxe actually had well-balanced flavours, with several textures that worked well with each other. It was definitely the best burger of the two we tested.
Despite a handful of tips and great images on Instagram we felt a bit let down by the burgers at What’s Your Beef, as they had several small issues that really added up. If we only had ordered their cheeseburger we would probably have been harsher, but the other one still turned out to be a decent burger in a cosy spot. But we wouldn’t recommend any detours to Sale just to eat this burger, that’s for sure.