Det är ingen överdrift att säga att Blends första restaurang var startskottet för den nya vågen av hantverksburgare i Paris och hela Frankrike. På pappret förstår man verkligen vad som gör deras restauranger så populära; köttblandningen kommer från stjärnslaktaren Yves-Marie le Bourdonnec, brödet bakas av stjärnbagaren Frédéric Lalos, och lokalerna är stilrent inredda med en cool framtoning och spännande meny. Under vårt senaste besök testade vi deras klassiska Hamb med cheddar, isbergssallad, ketchup och en dressing med lök och pickles för 12 EUR (130 kronor) samt en Smash med cheddar, American cheese, söt lök, pickles och majonnäs för 13,5 EUR (150 kronor). Vi beställde även in pommes frites för 4,5 EUR (50 kronor).
När vi gjorde vårt första besök 2015 tyckte vi att det var märkligt att de delade burgarna på mitten, och vi kunde konstatera att de fortfarande gör det på sin klassiska burgare Hamb. Lyckligtvis gjorde de inte detta med deras Smash. Brödet var otroligt mjukt med en fin rostning och smak, men kändes alldeles för stort för båda våra burgare. Köttet var saftigt och hade en lätt hängmörad ton som vi verkligen uppskattade, men vi blev väldigt förvånade när vi upptäckte att våra pickles var inlagda zucchinis som varken gav den där tillfredsställande syran eller krispigheten burgarna var i starkt behov av. Vi gillade deras variant av smashburgare mer än den klassiska burgaren som led av ratioproblem. Pommes fritesen var rikigt goda, med en trevlig textur, smak och saltning – även om den tillhörande ketchupen inte tilltalade oss.
Sammanfattningsvis serverar Blend välgjorda burgare med några konstiga ingrediensval som inte föll oss helt i smaken. Men om du befinner i Paris eller Aix-En-Provence och är sugen på en burgare och lite fransk burgarhistoria så är de absolut värda ett besök.
In English
It’s no exaggeration that Blend’s first restaurant spearheaded the new craft burger wave in Paris and France. On paper we really understand why their restaurants are so popular; their meat comes from the star butcher Yves-Marie le Bourdonnec, the buns come from the artisan baker Frédéric Lalos, and the interiors are cool and stylish with an exciting menu. During our latest visit we ordered two burgers; their classic Hamb with cheddar, iceberg lettuce, ketchup and an onion and pickle sauce for 12 EUR (12 USD) and a Smash with cheddar, American cheese, sweet onions, pickles and mayo for 13.5 EUR (14 USD). We also ordered some french fries for 4.5 EUR (4.5 USD).
During our first visit back in 2015 we were surprised to see that they served their burgers cut in half, and we immediately saw that they’d done the same thing with our Hamb. Thankfully the Smash was excluded from this treatment. The bun was super soft and nicely toasted on the inside. It tasted great, but was a bit too big for both of our burgers. The meat was juicy with a slightly dry-aged flavour that we really liked, but we were very surprised to see that their pickles were pickled zucchinis that lacked that satisfying tartness and crunch that our burgers really needed. We preferred their Smash burger over the classic one, as the ratios were much better in that one. Their french fries were tasty with great texture, flavour and seasoning, but we weren’t fans of their house-made ketchup.
Blend serve well-cooked burgers with a few odd ingredient choices that didn’t sit too well with us. But they’re definitely worth a visit if you’re hungry for a burger and some hamburger history in Paris or Aix-En-Provence.