Echo ligger på Rue d’Aboukir i Paris, och där serverar de frukost och lunch med en meny starkt inspirerad av Kalifornien. Lokalen på är ljus, stilrent inredd och avslappnad, och i högtalarna spelas hiphop från den amerikanska västkusten, där ägaren var bosatt en längre stund innan han öppnade restaurangen. Här fanns endast en fast hamburgare på menyn, och det var naturligtvis en klassisk smashburgare med dubbla köttpuckar, cheddar, tomat, lök, isbergssallad, pickles samt en ”hemlig” burgardressing i ett potatisbröd. Den kostade 12 EUR (130 kronor) plus bacon för 1,5 EUR (20 kronor) och smashad potatis för ytterligare 4 EUR (45 kronor).
Våra burgare såg lite stökiga ut på charmigt och hemlagat vis. Köttet hade en snygg stekyta, en ordentlig sälta och var dessutom rejält saftigt. Det sistnämnda var dock inte bara positivt då köttsafterna tillsammans med vätskan från såsen och de något fuktiga grönsakerna blötte upp bottenbrödet rejält. Burgaren bjöd på tydliga smaker med ganska tjockt skuren lök och en egengjorda pickles med betonad syra. Det var beprövade smaker som fungerade väl ihop, men det skarpa och syrliga tog över mer än önskat. De första tuggorna var riktigt bra, men burgaren höll inte hela vägen, varken smakmässigt eller rent praktiskt. Baconet var gott, men allt hade lagts i en klump i mitten av burgaren. Den smashade potatisen var mest som vanlig stekt potatis, och även om det var gott så kändes det som ett ganska tråkigt tillbehör.
Även om Echo föll på detaljerna så blev vi ändå glada över att ha hittat en klassisk västkustburgare i Paris. Vi hoppas att de jobbar vidare och reder ut de mindre misstagen så att de kan skina lite starkare i framtiden bara.
In English
Echo is located on Rue d’Aboukir in Paris, where they serve breakfast and lunch with a California inspired menu. Their bright and neatly decorated restaurant is very relaxed, with west coast hip hop flowing from the speakers, due to the owner having lived there before opening up shop here. They only had one regular burger on the menu; a classic smash burger with two beef patties, cheddar, tomato, onions, iceberg lettuce, pickles and a ”secret” sauce, served in a potato bun. It cost 12 EUR (12 USD) plus bacon for 1.5 EUR (1.5 USD) and smashed potatoes for an additional 4 EUR (4 USD).
Our burgers looked a bit messy, in a homemade and charming way. The beef had a nice crust, proper seasoning and was very juicy. The latter wasn’t all good though, as the beef juices together with the runny sauce and the damp vegetables really went into the heel of the bun, making it soggy. There were distinct flavours to be found here, such as the thickly cut onions and homemade pickles, with a distinct acidity. They worked well together, but the sharp acidity was a bit too prominent. Our first bites were great, but the burger didn’t hold up all the way, both in terms of flavour and practically. The bacon tasted nice, but all of had been placed in the middle of the burger. Likewise, the smashed potatoes tasted alright, but was just fried potatoes and not a very interesting side-order.
Even though Echo didn’t get all the details right, we were still happy to see a decent and classic west-coast burger in Paris. We hope they iron out their minor mistakes in order for them to shine brighter in the future.