När vi testade Le Camion Qui Fume för första gången under 2015 så hade de ett par foodtrucks som rullade på Paris gator. På den tiden ansåg vi att de tillhörde toppskiktet i Frankrike. Sedan dess har The Telegraph utsett dem till ett av tio bästa burgarna i världen, och de har expanderat till tre restauranger i den franska huvudstaden. Vi besökte deras restaurang i det alltid livliga distriktet Oberkampf och beställde deras Barbecue-burgare med lagrad cheddar, bacon, karamelliserad lök, en lökring, majonnäs och barbecuesås för 13 euro (140 kronor) samt deras Les Smash Cheeseburger med ost, pickles, senap och ketchup för 11 euro (120 kronor). Vi beställde även en portion pommes frites för 4 euro (45 kronor).
Burgarna serverades på samma manér precis som vi mindes från vårt besök för sju år sedan, nämligen i en pappkartong med tillhörande pappersficka. Däremot var utseendet på burgarna märkbart slarvigare än sist. Brödet hade en trevlig stuns och var fint rostat, men köttet var ganska tuggigt och kompakt, och den intensiva barbecuesåsen i vår Barbecue gjorde att köttsmaken doldes nästan helt. Köttet kom mer till sin rätt i vår cheeseburgare, men hade fortfarande samma texturproblem. Baconet var dessutom för hårt stekt och bräckligt, vilket störde helhetsupplevelsen. Pommes fritesen var av riktigt hög kvalitet, som de ofta är i Frankrike, med en rejäl potatissmak och en uppskattad krispighet.
Kvaliteten på Le Camion Qui Fumes burgare har sjunkit markant sedan vårt senaste besök, vilket såklart känns tråkigt. Men med det sagt så serverar de fortfarande en godkänd hamburgare, och i och med deras expansion så är det åtminstone enklare att hitta dem numera.
In English
When we first tested Le Camion Qui Fume back in 2015 they had a few food trucks rolling on the streets of Paris. Back then we felt that they were among the best in France, and since then they’ve been called one of the 10 best burger joints in the world by The Telegraph. Now they boast three restaurants in the French capital, and we visited their popular Oberkampf district location. This time we ordered their Barbecue burger with aged cheddar, bacon, caramelised onions, an onion ring, mayo and barbecue sauce for 13 EUR (13.5 USD), plus a Les Smash Cheeseburger with cheese, pickles, ketchup and mustard for 11 EUR (11.5 USD). We also ordered some french fries for 4 EUR (4 USD).
Our burgers came served the same way as last time, in a paper box placed in tidy pockets. However, this time they weren’t as nicely composed as they were seven years ago. The buns were bouncy and nicely toasted, but the patties were rather chewy and compact. The intense barbecue sauce in our Barbecue burger overpowered most of the other flavours. The beefiness was better in our cheese burger, but it still had the same texture issues. The bacon was overcooked and almost crunchy, which really messed with the overall feel. Their french fries were really good, as we’ve grown accustomed to in France, crispy with a deep potato taste.
The quality of Le Camion Qui Fume’s hamburgers has dropped significantly since our last visit, which is a real drag. But they’re still decent enough, and at least this expansion has made it easier to find them nowadays.