När vi testade Paris New York första gången 2015 blev vi helt golvade av det perfekta smöriga brödet och den extremt coola inredningen. Idag har de tolv stycken restauranger runt om i Frankrike, och när vi besökte deras lokal vid Le Carreau du Temple i Paris så gjorde vi det med höga förväntningar. Vi beställde en dubbel The Return of the Cowboy med bacon, cheddar, karamelliserad lök, en lökring och barbecuesås för 18 EUR (195 kronor) och en dubbel Vintage Cheeseburger med cheddar, pickles, senap och ketchup för 17,5 EUR (190 kronor). Vi beställde även in en portion pommes frites för 4,5 EUR (50 kronor).
När vi såg våra burgare ångrade vi direkt vårt val att beställa dubbelt kött, då ration mellan kött och bröd var fullkomligt galen. Med mycket om och men lyckades vi greppa ett ordentligt tag om burgaren och tog vårt första bett. Det mjuka brödet var fortfarande riktigt bra och höll ihop allt exemplariskt. Köttet hade hängmörats i 21 dagar, och var luftigt och saftigt med en djup köttsmak. Men det var lite svagt kryddat med salt och peppar. Detta märktes extra mycket på cheeseburgaren, då vår The Return of the Cowboy hade ett fantastiskt gott och krispigt bacon som tillförde lite välbehövlig sälta. Osten på båda burgarna var mer seg än mjuk och krämig, vilket såklart var lite av en besvikelse. Pommes fritesen var väldigt goda, även om vi gärna velat ha en lite mer krispig yta.
Paris New York serverar ändå högkvalitativa hamburgare med högkvalitativa ingredienser, men vi kan konstatera att de inte längre tillhör toppskiktet i Paris. Om de vill förbli ett relevant resmål när hungern faller på så måste de jobba med kompositionen av sina burgare litet grand.
In English
When we first visited Paris New York back in 2015 we were blown away by their perfectly buttery brioche bun and their extremely cool interiors. Now they have twelve restaurants in France, and we revisited their Le Carreau du Temple location in Paris with very high expectations. We ordered a double The Return of the Cowboy with bacon, cheddar, caramelised onions, an onion ring and BBQ sauce for 18 EUR (18 USD) and a double Vintage Cheeseburger with cheddar, pickles, ketchup and mustard for 17.5 EUR (17.5 USD). We also ordered some french fries for 4.5 EUR (4.5 USD).
When our burgers arrived we immediately regretted ordering them with double patties, as the bun-to-patty ratio was completely bonkers. After some manhandling we managed to grab our burgers and took our first bite. The soft bun was still really good and held everything together nicely. The 21-day dry-aged beef was light and juicy with a deep beefy flavour, but was a bit under seasoned. This was especially noticeable in our Vintage Cheeseburger, as The Return of the Cowboy’s tasty and crispy bacon added some much-needed saltiness. The cheese on our burgers was more chewy than creamy, which was a bit of a let-down. Our french fries were very tasty, even though they should have been crispier.
Paris New York still serve high quality burgers made from first-class ingredients, but they’re no longer among the best burger joints in Paris. If they want to remain a relevant burger destination they’ll have to work with their burger design a bit.