Specimen Burger är det senaste tillskottet bland de mest hajpade burgarställena i Paris. Precis som många andra trendiga burgarställen i staden har de en avskalad branding, en cool lokal, en extremt sparsmakad meny och hög musik som spelas från högtalarna. Deras meny består enbart av två burgare; en med kött och en vegetarisk burgare. Vi valde köttvarianten Le Double Cheese Burger som innehöll två smashade köttpuckar på 70 gram, fyra skivor cheddar, isbergssallad, lök och deras egen dressing tillsammans för 13 euro (145 kronor), och vi lade till 5,5 euro (60 kronor) och fick en dryck och pommes frites.
Burgaren serverades invirad i papper, men trots detta såg den förvånansvärt prydlig ut. Köttet var, som det oftast är i Frankrike, väldigt hårt smashat och kunde enklast beskrivas som köttchips. Köttsmaken var i grund och botten bra, och det fanns en rejäl kryddning som lyckades förstärka köttsmaken. Däremot var texturen alldeles för knäckig och nästan lite seg, och den hade smakat snäppet bättre om det funnits lite saftighet kvar. Brödet var försvinnande lätt och superfluffigt, vilket skapade en intressant kontrast i textur mot köttet. De fyra ostskivorna bidrog med en rejäl krämighet till burgaren, men det blev nästan lite för mycket av det goda. Den strimlade isbergssalladen gav allting lite fräschör och krisp, vilket behövdes, men vi tyckte att mängden var lite väl tilltagen. Dressingen var trevlig med en uppfriskande syrlighet som överlag gjorde smakerna lite mer spännande. Pommes fritesen var välfriterade och hade en rejäl potatissmak, och vi uppskattade deras egen krydda som hade en rejäl eftersmak av cayennepeppar. Tyvärr var de lite snåla med kryddningen, och pommes fritesen förtjänade faktiskt några extra kryddskak.
Specimen Burger serverar en god och ganska klassisk cheeseburgare i en riktigt cool förpackning. Om du är i Paris sjätte arrondissement och hungern slår in så är de helt klart värda ett besök.
In English
Specimen Burger is the latest addition to the list of the most hyped burger spots in Paris. Like many other trendy burger places in the city, they have a stripped-down branding, a cool venue, an extremely sparse menu and loud music playing from the speakers. Their menu consists of only two burgers; one with meat and one vegetarian burger. We chose the meat version, Le Double Cheese Burger, which included two smashed 70 gram beef patties, four slices of cheddar, iceberg lettuce, onions and their own dressing for 13 EUR (14 USD), and added 5.5 EUR (6 USD) for a menu with fries and a drink.
Our burger came wrapped in paper, but still looked surprisingly neat. As is usually the case in France, the patties were smashed very hard and could best be described as meat chips. The meat flavour was generally good, and there was a large amount of seasoning that enhanced the beefiness. However, the texture was far too crunchy and almost a bit chewy, and it would have tasted a lot better if there was at least a little juiciness left. The bun was vanishingly light and super fluffy, creating an interesting contrast in texture to the meat. The four slices of cheese added a real creaminess to the burger, but it was almost too much of a good thing. The shredded iceberg lettuce gave everything some freshness and crunch, which was needed, but there was a bit too much of it. The sauce was nice with a refreshing acidity that made the overall flavours a little more exciting. The fries were well cooked and had a distinct potato flavour, and we appreciated their house seasoning and its strong cayenne pepper aftertaste. Unfortunately, they were a bit stingy with the seasoning, and we could have done with some more.
Specimen Burger serve a tasty and rather classic cheeseburger in a really cool packaging. if you find yourself in the 6th arrondissement and hunger strikes, they are definitely worth a visit.