Burger Now slog upp sin första hamburgerkiosk i Berlin under 2014, och har sedan dess expanderat till ytterligare ett ställe i Tysklands huvudstad. Menyn stoltserar med färskt kött från ett lokalt slakteri som mals dagligen, samt dagsfärskt bröd från ett bageri, och hamburgarna grillas dessutom över lavastenar. Själva menyn låter kunden bygga ihop sin egen burgare med valfria ingredienser, och vi beställde en burgare med cheddarost, krispsallad, lök, pickles, majonnäs och ketchup för € 6,50 (65 SEK).
Burgaren serverades i ett snyggt bröd, täckt med ett sparsamt lager av sesamfrön. Och även om vi kände oss skeptiska till pinnen som genomborrade skapelsen så såg den ändå ganska lovande ut. Men tyvärr så hopade sig problemen. Köttet må ha varit av hög kvalitet, men det hade grillats för hårt och hade en bränd bismak. Stekytan och kryddningen fick dock godkänt. Själva brödet smakade gott och hade en trevlig, spänstig konsistens, men underbrödet var på tok för tjockt och blev ganska tuggigt. Grönsakerna var kylskåpskalla och burgaren hade täckts med både majonnäs och ketchup, och dessa två såser slog ut så gott som alla andra smaker.
Burger Now har potential att servera en bra hamburgare, men de gjorde alldeles för många misstag vid vårt besök för att vi ska kunna rekommendera dem nästa gång du är i Berlin.
In English
Burger Now opened their first burger kiosk in Berlin back in 2014, and since then they’ve opened up a second location in Germany’s capital city. Their menu proudly announces their high ambitions, with fresh beef ground daily and sourced from a local butcher, and freshly baked buns from a nearby bakery. The burgers are grilled over lava stones too, apparently. The customer chooses his or her own burger, and we ordered a burger with cheddar, lettuce, onions, pickles, mayo and ketchup for 6.5 EUR (7.5 USD).
The burger came served in a nice bun, covered with a sprinkle of sesame seeds. And even though we felt a bit sceptical towards the skewer that ran through the burger, everything else looked pretty promising. But there were more problems to be had. The patty may have been made from high quality beef, but it had been grilled too hard and had a burnt aftertaste. But at least it had a decent crust and was nicely seasoned. The bun tasted alright and was fresh, but the bottom bun was far too thick and got a bit chewy. The vegetables were really cold, and they had covered the burger with both mayo and ketchup, making these two condiments took over completely.
We’re sure that Burger Now has the potential to serve a decent burger, but they made far too many mistakes for us to be able to recommend them the next time you’re in Berlin.