Crackbuns ligger i centrala Berlin, och serverar sliders – alltså lite mindre hamburgare. När vi kom in i lokalen blev vi nästan lite chockade, för det kändes snarare som att vi hade klivit in på ett veganskt hipstercafé än på ett burgarhak. Men vi skakade av oss känslan snabbt och beställde en Combo Meal som bestod av två sliders och ett valfritt tillbehör för 13,5 EUR (140 kronor). På menyn fanns endast en köttburgare, och vi var tvungna att beställa minst två av varje sort. Det kändes lite tråkigt, men valet blev såklart enkelt och vi tog in två köttsliders och en portion pommes frites. Våra sliders innehöll två små köttpuckar med varsin skiva ost, mâchesallad, körsbärstomater, rödlök, pickles och deras egengjorda burgarsås.
Våra sliders var små och lätta, men proportionerna var helt fel, mycket på grund av det väldigt stora och fluffiga brödet som påminde mer om en frukostfralla eller en bit brytbröd att ha till dopp i grytan. Men trots ratioproblemen så gjorde köttet och osten sitt, och tomaten var fräsch och krispig. Övriga grönsaker gav inte särskilt mycket, men vi gillade deras egengjorda sås, som var fyllig och smakrik utan att tryffeloljan tog över. Deras pommes frites var dessutom riktigt intressanta, då de var mellan 15 och 20 cm långa och väldigt tjocka. Konsistensmässigt så var de lite för mjuka, men vi kunde inte låta bli att äta upp dem ändå.
Överlag så var vi inte helt nöjda med Crackbuns, mycket för att menyn inte var superspännande och för att vi inte blev helt mätta. Konceptet var kul, men vi tycker ändå inte att det fanns tillräckligt mycket för att vi ska vilja göra ett återbesök i dagsläget. Vi hoppas att de skruvar upp konceptet så att det blir lite mer tilltalande för köttätare framöver.
In English
Crackbuns is located in central Berlin, and serve sliders – slightly smaller burger. When we entered the restaurant we felt a bit taken aback, as this felt more like a vegan hipster café than a burger joint. But we looked past this and ordered a Combo Meal with two sliders and a side for 13.5 EUR (14 USD). Their menu only had one meat burger, and we had to order at least two of the same kind, which felt a bit disappointing. But this made it pretty easy to choose, so we ordered two beef sliders and an order of french fries. Our sliders contained two small beef patties with a small slice of cheese each, mâche lettuce, cherry tomatoes, red onions, pickles and their house sauce.
Our sliders were small and light, but the ratios were completely off, mainly due to the very large and fluffy buns that reminded us more of a breakfast roll than anything else. But despite the strange proportions the beef and cheese did their thing, and the tomato was fresh and crisp. The other vegetables didn’t do much though, but we liked their flavoursome house sauce that tasted nice, without the truffle oil taking over. Their french fries were really interesting, as they were between 15 and 20 cm long and pretty thick. They were a bit too soft for our liking, but we still couldn’t stop ourselves from finishing them.
Overall we weren’t super happy with our meal at Crackbuns, mainly due to their limited menu and the fact that our meal wasn’t very filling. The concept was interesting, but there just wasn’t enough for us to want to visit them again. We hope they tweak their concept in future so that it’s more appealing for meat eaters in the future.