Grindhouse Burgers startade sin första restaurang i Düsseldorf redan 2014, och har sedan dess även öppnat en restaurang i Berlin där vi besökte dem. När vi anlände till restaurangen i den mysiga stadsdelen Prenzlauer Berg reagerade vi direkt på att hela lokalen luktade tryffel vilket vi antar berodde på tryffelburgaren Trüffel Heaven. Själva burgarmenyn bestod av 13 olika köttburgare med olika typer av hängmörat kött, prissatta mellan 9,5 och 12,5 euro (100–130 kronor), samt flera vegetariska varianter. Vi beställde deras Crispy American med ost, karamelliserat bacon, sallad, rödlök och en egenlagad söt dressing.
Den rejäla burgaren serverades på ett metallfat och såg riktigt inbjudande ut. Det glänsande och gyllenbruna brödet var härligt fluffigt med en rejäl rostning på insidan, och arbetade frenetiskt för att hålla tillbaka köttsafterna. Det hängmörade köttet var fint stekt till medium rare, efter personalens rekommendation, och hade en tillfredsställande djup köttsmak som vi verkligen uppskattade. Däremot borde köttet ha fått vila lite längre innan burgaren monterades, för vårt bottenbröd blev helt uppblött av köttsafter på nolltid. Och även om köttet smakade riktigt gott så var det lite för kompakt för att verkligen briljera. Baconet var riktigt krispigt och gav en välbehövlig sälta till den onödigt söta dressingen, och eftersom senapen också var överraskande så blev den totala smakbalansen något skev.
Grindhouse Burgers serverar relativt dyra burgare för att vara Tyskland, men vi tycker ändå att den höga kvaliteten på ingredienserna återspeglar detta. Med några mindre justeringar skulle detta kunna bli ett av de bättre burgarhaken i Berlin.
In English
Grindhouse Burgers opened their first restaurant in Düsseldorf back in 2014, and have since then also opened shop in Berlin where we paid them a visit. When we arrived at their restaurant in the cosy Prenzlauer Berg area we immediately noticed that the entire place smelt of truffles, which we assume was due to their truffle burger Trüffel Heaven. The burger menu consisted of 13 beef burger with various kinds of dry-aged beef, costing between 9.5 and 12.5 euro (10–13 USD), plus several vegetarian varieties. We ordered their Crispy American burger with cheese, caramelised bacon, lettuce, red onions and a homemade sweet sauce.
Our impressively large burger came served on a metal tray, and looked really inviting. The shiny, golden bun was really fluffy and toasted nicely on the inside, and we could practically see it trying to keep the beef juices at bay. The dry-aged beef was excellently cooked medium rare (as recommended by the staff), and had a really deep beef flavour that we really appreciated. However, they should have let the meat rest for longer before assembly, as our bottom bun was super soggy in no time. And even though the patty tasted really great, it was too compact to really stand out. The bacon was crispy and added some much needed saltiness in contrast to the unnecessarily sweet sauce, and seeing as the mustard was sweet as well we felt that the flavours were a bit too unbalanced for our liking.
Grindhouse Burgers serve rather expensive burger by German standards, but we still think that the high quality ingredients justify the price. And with a few improvements they really could be one of the better burger joints in Berlin.