Piri’s ligger på en anonym gata i området Neukölln precis söder om centrala Berlin. Här serveras oftast kycklingburgare på australienskt vis, men på lördagar lagar de även burgare gjorda på nötkött – så vi var såklart tvungna att testa dem! Lokalen var lite kal, men inredd med fina målningar på väggarna och med bra inblick över köket. Personalen var också väldigt trevlig och hjälpte gärna till när vi hade svårt att bestämma oss. Under vårt besök fanns det fyra olika burgare på menyn, och vi beställde två olika. Det blev en Smashin’ Sachin för 10,5 EUR (110 kronor) som var en ganska klassisk burgare med två köttpuckar, pickles, sallad, lök och en burgarsås, samt en Big Kahuna för 12 EUR (125 kronor) på rekommendation av kocken, med två köttpuckar, ost, bacon, karamelliserad lök, rå lök, stekt ananas, tropisk sås och en stark majonnäs.
Burgarna serverades efter en liten stund, spetsade med varsitt träspett. Vi förstod dock varför, eftersom burgarna var välfyllda och brödet inte var helt optimalt för ändamålet. Det märktes nämligen direkt när vi började äta att brödet inte kunde hålla emot alla köttsafter och såser. Köttet var väldigt hårt och tunt smashat, och hade därför lite svårt att hålla ihop. Vi hittade även flera broskbitar kvar i köttet. Men som tur var bjöd det åtminstone på en rejält pepprig smak, och vår Smashin’ Sachin hade i alla fall en ganska balanserad smakbild. På vår Big Kahuna tog tyvärr de starka såserna över för mycket. Vi uppskattar dock att de gör egna såser och pickles, som faktiskt höll hög kvalitet.
Vi fick även testa deras friterade svamp som tillbehör. Frityrsmeten var härligt gyllene och otroligt krispig, och det fick oss att inse att ett besök på Piri’s Chicken kanske borde kretsa mer kring friterad mat än stekt. Så får det bli nästa gång.
In English
Piri’s is located on an anonymous street in the Neukölln area, just south of central Berlin. Here they usually serve chicken burgers, Australian style, but on Saturdays they also smash beef burgers. So we had to try them, of course. The restaurant itself was pretty basic, but there were nice paintings on the walls and we got a great view of the kitchen. The staff was super friendly, and were happy to help us when we had problems deciding on what to order. During our visit they had four different burgers, and we selected two of them. A Smashin’ Sachin for 10.5 EUR (11 kronor), which was a rather classic burger with two beef patties, pickles, onions and a burger sauce, plus a Big Kahuna for 12 EUR (125 kronor) by recommendation from the chef, with two beef patties, cheese, bacon, caramelized onions, raw onions, fried pineapple, a tropical sauce and a spicy mayo.
Our burgers came served skewered with a wooden stick, and we could immediately see why. The hamburgers were filled to the brim with loads of ingredients, and the bun itself was sub-optimal for such a burger. And after just a few bites the bun started to fall to pieces, unable to contain the beef juices and various sauces. The patties were smashed super thin and had problems keeping together, and we also found some cartilage in the meat. But at least they were properly seasoned with pepper, which was very noticeable in the nicely balanced Smashin’ Sachin. Our Big Kahuna, however, contained far too many different spicey sauces, which took over. We did like that they make their own pickles and sauces though, and the quality in these was impressive.
We also got to try their deep-fried mushrooms, and the batter was golden brown and super crispy. Next time we visit we’ll probably stick to deep-fried dishes, as that’s clearly what they do best.