Smack Burger har två restauranger i Berlin, och de stoltserar med att vara ett par vänner som gör allt själva; allt från köttet och brödet till pommes fritesen och såserna. Vi fick möjlighet att testa deras burgare när vi besökte finalen av The Champions Burger i München, och med tanke på att de vunnit alla deltävlingar så hade de överlägset längst kö. Burgaren de serverade under festivalen var en Patty Melt med dubbelt kött, trippel ost, karamelliserad lök, egeninlagda pickles och deras dirty-sås, och den serverades i ett egenbakat japanskt brioche-toastbröd. Burgaren kostade 13,50 euro (150 kronor).
Vår patty melt såg riktigt snygg ut. Köttet var väldigt tunt smashat kött med en fin crust och hade täckts med mycket smält ost. Brödet var välrostat, doftade smörigt och smakade väldigt gott. Den japanska hybriden mellan milkbun och brioche var smörig, luftig och beroendeframkallande. Men trots det välrostade brödet saknades det mer texturer. Vi gillade stekytan på köttet och hur det kryddats, och osten bjöd på en trevlig krämighet. Men vi saknade något som fick helheten att lyfta, till exempel lite roligare texturer eller några ingredienser med mer syra. Lite gul senap eller skarpare pickles hade verkligen gjort susen här. Deras dirty-sås var också ganska intetsägande, då det helt enkelt smakade som en klassisk hamburgerdressing. Rent krasst blev vi lite uttråkade eftersom vi hade förväntat oss mer av i princip allt, och när patty melten var uppäten så var det främst brödet som lämnade ett bestående intryck.
Smack Burger serverar en god patty melt, men vi hade önskat att de vågade växla upp och serverade något lite mer spännande än vad vi fick. Vi får se om restaurangerna i Berlin håller högre kvalitet.
In English
Smack Burger have two restaurants in Berlin, and they take pride in being a couple of friends who do everything themselves; from the patty and bun to the fries and sauces. We had the opportunity to try their burgers when we visited the final of The Champions Burger in Munich, and given that they’d won all the previous competitions, they had the longest queue by far. The burger they served during the festival was a Patty Melt with double beef patties, triple cheese, caramelised onions, pickles and their dirty sauce, and it came in their homemade Japanese brioche toast bun, costing 13.5 EUR (14.5 USD).
Our patty melt looked really nice. The patties were very thinly smashed with a nice crust and had been covered with lots of melted cheese. The bun was well toasted, smelled buttery and tasted delicious. The Japanese milk bun and brioche hybrid was buttery, airy and addictive. But despite the well-toasted bun, it lacked texture. We liked the crust and the seasoning on the meat, and the cheese offered a nice creaminess. But we were missing something that elevated the dish, like something with some crispy texture or higher acidity. A little yellow mustard or sharper pickles would have really done the trick here. Their dirty sauce was also pretty bland, and tasted like a classic burger sauce. To be honest, we got a little bored halfway through as we had expected more of just about everything, and once we’d finished our meal it was mainly the bun that left a lasting impression.
Smack Burger serve a nice patty melt, but we would have liked them to dare to switch things up and serve something a little more exciting than what we got. We will have to see if the restaurants in Berlin hold a higher quality.