Burger Werk

It doesn't werk

1 2 5
Skriven av
Foto: Creamy Duo från Burger Werk.

Burger Werk ligger i Eppingen, en mindre stad i södra Tyskland. Vi besökte dem under finalen av The Champions Burgers i München, där de serverade en burgare vid namnet Creamy Duo. Den innehöll två smashade köttpuckar, cheddar, vit ostkräm, kryddat bacon, karamelliserad lök och hemgjord sås. Festivalpriset för burgaren var 13,5 euro (150 kronor).

Vår burgare innehöll massor av sås, och hade en rejäl stekyta på köttet. Men när vi började äta insåg vi snabbt att köttet var ojämnt stekt; då den ena köttpucken var välstekt med en glansigt fin crust och den andra var mycket segare utan samma stekyta. Även brödet var ojämnt rostat och hälen blev ganska snabbt väldigt blöt. Brödet var dessutom alldeles för sött, så pass mycket att det störde hela smakupplevelsen. Köttet var åtminstone välkryddat, och den hemgjorda såsen smakade som en god burgardressing. Men det stora problemet var den vita ostkrämen, som var grynig och lämnade en otrevlig textur i munnen. De hade också blandat baconet i krämen, vilket gjorde den ännu klumpigare och fick den att påminna om syrad mjölk. Baconet smakade heller inte riktigt som bacon utan mer som pastırma, en typ av turkisk lufttorkad biff. Smaken var visserligen god i sig, men det var inte vad vi förväntade oss eller eftertraktade i en burgare.

Trots en bra start så gjorde Burger Werk alldeles för många missar, och vi hade faktiskt svårt att äta upp hela burgaren – mycket på grund av den där ostkrämen. Och namnet till trots så var burgaren tyvärr allt annat än krämig.

In English

Burger Werk is located in Eppingen, a small town in the south of Germany. We visited them during the final of The Champions Burgers in Munich, where they served their Creamy Duo burger with two smashed beef patties, cheddar, white cheese cream, spiced bacon, caramelised onions and homemade sauce. The festival price for the burger was 13.5 USD (15 USD).

Our burger had lots of sauce, and the patties had a nice crust. But when we started eating, we quickly realised that the meat was unevenly cooked; as one patty had a nice and shiny crust and the other was much tougher without the same crispiness. The bun was also unevenly toasted and the heel became wet quite quickly. The bun was also way too sweet, so much so that it interfered with the whole flavour experience. At least the meat was well seasoned, and the homemade sauce tasted like a good burger dressing. But the big problem was the white cheese cream, which was gritty and left an unpleasant texture in our mouths. They had also mixed the bacon into the cream, making it even more lumpy and reminiscent of soured milk. The bacon also tasted less like bacon and more like pastırma, a type of Turkish air-dried beef. While the flavour was alright in itself, it wasn’t what we were expecting or looking for in a burger.

Despite a good start, Burger Werk made too many mistakes, and we had a hard time finishing our meal. And despite the name, this was unfortunately anything but creamy.

Adress

Brettenerstraße 63, Eppingen Germany

Mer information

Topplistor

Sociala medier