Burgarhaket Mama’s Boy – även kända som Chromestar – från Frankfurt var en av deltagarna på finalen av den tyska burgarfestivalen The Champions Burger. Där serverade de festivalburgaren Homeboy, som innehöll en löksmashad köttpuck i Oklahoma-stil med ost, honungskimchi, vaniljpicklad lök, dillpickles, färska jalapeños och dragondressing för 13,5 euro (150 kronor).
Burgaren serverades till hälften invirad i aluminiumfolie, och vi såg direkt att den var sprängfylld med ingredienser. Brödet var fint uppvärmt med en gedigen rostning som höll ihop allt bra. Köttet hade dessutom en rejäl stekyta, vilket vi inte alltid ser i Tyskland. Första tuggan var en riktig smakexplosion av hetta, sötma och syrlighet, vilket nästan överväldigade oss. Däremot kändes köttet för kompakt, och vi hade önskat att det var både saftigare och hade haft en kraftigare smak för att sticka ut mot alla de andra ingredienserna. Kimchin fungerade oväntat bra på burgaren, vilket var roligt då vi var lite oroliga att den skulle ta över. Här var den välbalanserad, mycket tack vare honungen. Jalapeñosen bjöd på hetta, picklesen hade en stabil syra och dragondressingen var också smakrik. När vi kom längre in i burgaren märkte vi dock att många av ingredienserna hade samlats på ena sidan, vilket tyvärr gjorde att smakbilden blev väldigt spretig och ojämn.
Mama’s Boy festivalburgare bjöd på en väldigt intressant smakupplevelse, och de har många roliga idéer som vi verkligen hoppas att de fortsätter att utveckla och finslipa. Vi ser fram emot att utforska deras meny nästa gång vi är i Frankfurt, för deras fullständiga utbud ser riktigt spännande ut.
In English
Frankfurt-based burger joint Mama’s Boy – also known as Chromestar – was one of the participants at the final of the German burger festival The Champions Burger. There they served the festival burger Homeboy, featuring an Oklahoma-style onion-mashed beef patty with cheese, honey kimchi, vanilla pickled onions, dill pickles, fresh jalapeños and a tarragon dressing for 13.5 EUR (15 USD).
Our burger came half wrapped in aluminium foil, and we could immediately see that it was bursting with ingredients. The bun was nicely toasted and held together well. The well-seasoned patty also had a nice crust, which we don’t always see in Germany. The first bite was a real flavour explosion of heat, sweetness and acidity, which was almost overwhelming. However, the patty was compact and dense, and should have been juicier and a more flavourful to stand out against all the other ingredients. The kimchi worked unexpectedly well on the burger, which was nice as we were a little worried it would take over. Here it was well balanced, thanks to the honey. The jalapeños offered heat, the pickles had a solid acidity and the tarragon also tasted nice. However, as we got further into the burger, it became obvious that many of the ingredients had been concentrated on one side, leading to a very uneven flavour profile.
Mama’s Boy’s festival burger offered a very interesting flavour experience, and they have a lot of fun ideas that we really hope they continue to develop and refine. We look forward to exploring their menu next time we are in Frankfurt, because their full range looks really exciting.