Strax söder om München, i förorten Unterhaching, ligger den USA-stripeade foodtrucken American Burger Bar på en anspråkslös parkeringsplats vid en mataffär. Sedan foodtrucken öppnade sin lucka 2013 har ägaren David Infantado serverat den mest hajpade burgaren i München. Vi beställde därför en Pennsylvania Burger med dubbel cheddar, dubbelt bacon, stekt lök, jalapeños, senap, ketchup och majonnäs för 11 euro (125 kronor) samt en The USA House Burger med cheddar, bacon, tomat, lök, sallad och dressing för 9 euro (100 kronor). Vi beställde även in pommes frites för ytterligare 5 euro (55 kronor).
Burgarna var rejäla bjässar där ingredienserna verkligen kämpade för att hålla sig kvar mellan brödets krona och häl. Brödet hade stekts ordentligt i smör och hade nästintill en friterad i yta vilket gav det en härligt krispig textur. Köttet var väldigt mört med ett rosa inre och hade kryddats ordentligt, vilket gav köttsmaken en uppskattad skjuts. Resten av ingredienserna hade en sak gemensamt, nämligen att de alla smakade mycket. Baconet var rökigt salt med ett trevligt krisp, samtidigt som den stekta löken och pickelsen kompletterade smakbilden fint. Även grönsakerna var fräscha och bidrog med lite trevlig fräschör till de feta smakerna. Men med det sagt så var allting lite grovt och finesslöst, och de kraftfulla smakerna borde absolut ha finjusterats för en mer genomtänkt upplevelse. Vi tyckte till exempel att det var alldeles för mycket sås, och hade gärna sett mycket mindre ketchup och majonnäs. Pommes fritesen var av hög kvalitet och vi var nöjda med både friteringsgrad och smak.
American Burger Bar vågar ta i både när det kommer till smakbilden och mängden ingredienser, vilket vi uppskattade väldigt mycket. Visst saknas det lite finess, men om du vill ha en tidlös streetfood-burgare så kommer du inte att bli missnöjd.
In English
Just south of Munich, in the suburb of Unterhaching, the US-striped American Burger Bar food truck sits in an unassuming supermarket car park. Since the food truck opened its window in 2013, owner David Infantado has been serving the most hyped burger in Munich. We ordered a Pennsylvania Burger with double cheddar, double bacon, fried onions, jalapeños, ketchup, mustard and mayonnaise for 11 EUR (12 USD) and The USA House Burger with cheddar, bacon, tomato, onions, lettuce and burger sauce for 9 euros (10 USD). We also ordered fries for another 5 euros (5.5 USD).
The burgers were really massive and the ingredients struggled to stay between the crown and heel of the bun. The bun itself had been fried in butter and was almost deep-fried on the inside, giving it a lovely crispy texture. The meat was very tender with a pink interior and had been properly seasoned, adding an appreciated boost to the beefiness. The rest of the ingredients had one thing in common: they were all packed with flavour. The bacon was smoky and salty with a nice crunch, while the fried onions and pickles complemented the everything. Even the vegetables were fresh and contributed with a nice crispness to the fatty flavours. But with that being said, everything was a bit crude and unrefined, and the powerful flavours should definitely have been fine-tuned for a more balanced experience. For example, we thought there was far too much sauce, and would have liked to see much less ketchup and mayonnaise. The fries were of high quality and we were satisfied with both the degree of frying and the flavour.
American Burger Bar dares to push the envelope both in terms of flavour and the amount of ingredients, which we appreciated very much. Perhaps it lacks a bit of finesse, but if you’re looking for a timeless street food burger, you won’t be disappointed.