Vi testade burgarna från Tuning Burger i Budapest för första gången redan 2018. Då var vi inte särskilt imponerade och vi tyckte framförallt att brödet var alldeles för stort och kompakt. Sex år senare fick vi chansen att testa dem igen, denna gång på Belgrade Burger Festival 2024 där de var en av tre internationella gäster. Vi beställde samma burgare som vi gjorde förra gången, nämligen deras Leicester Burger med egenbakat bröd, röd cheddar, rökt bacon, grillad zucchini, romansallad, löksylt och chipotlemajonnäs 1350 RSD (135 kronor).
Våra förhoppningar om att få en bättre burgarupplevelse än förra gången grusades snabbt när vi såg vår hamburgare. Första tecknet var den slarvigt applicerade pinnen som saknade existensberättigande då den knappt höll ihop burgaren alls. Brödet hade visserligen rostats, men det var både torrt och väldigt kompakt, vilket gjorde burgren väldigt svår att greppa och äta på ett värdigt sätt. Köttets textur var gummiaktig, och själva köttsmaken var väldigt anonym. Istället var det chipotlemajonnäsen och löksylten som dominerade smakbilden, och tyvärr var båda för söta för att fungera tillsammans i harmoni. Den tunnskivade zucchinin gjorde inget väsen av sig alls och vi fattade inte varför den ens var med på burgaren. Om vi ska lyfta något positivt så var det att den strimlade salladen var fräsch och tillförde lite krispighet.
Burgaren från Tuning Burger var rent ut sagt dålig med texturer som inte alls fungerade och en spretig smakbild. Nästa gång vi är i Budapest så får vi väl göra ett återbesök för att se om de åtminstone presterar bättre på hemmaplan.
In English
We first tried Tuning Burger in Budapest back in 2018. Back then, we weren’t very impressed, and we thought the bread was way too big and dense. Six years later we got the opportunity to try them again, this time at the Belgrade Burger Festival 2024 where they were one of three international guests. We ordered the same burger as we did last time, namely their Leicester Burger with homemade bread, red cheddar, smoked bacon, grilled zucchini, romaine lettuce, onion jam and a chipotle mayo for 1350 RSD (12.5 USD).
Our hopes of getting a better burger experience than last time were quickly dashed when we saw our hamburger. The first sign was the carelessly applied skewer that had no reason to exist as it barely held the burger together at all. The bun had been toasted, but it was both dry and very dense, making the burger very difficult to grip and eat in a dignified manner. The texture of the meat was rubbery, and the beef’s flavour was very anonymous. Instead, the chipotle mayo and onion jam dominated the flavour profile, and unfortunately they were both too sweet to work together. The thinly sliced zucchini didn’t make any impact at all and we didn’t understand why it was even on the burger. On a positive note, the shredded lettuce was fresh and added some crunch.
The burger from Tuning Burger was simply bad with textures that didn’t work at all and fragmented flavourx. The next time we are in Budapest, we will have to make a return visit to see if they at least perform better in their home country.