Nu när gourmetburgartrenden har kommit igång med full kraft även i Tokyo går det att hitta burgarrestauranger runt nästan varje hörn. Men 1996 var det ett annorlunda klimat, och när Fire House öppnade sina dörrar för 20 år sedan var det ett av de få burgarhak som försökte ta burgaren ur snabbmatsfacket.
Deras lokal är enkelt och charmigt inredd. Som middagsgäst får du insyn in i köket, vilket vi alltid tycker är en trevlig detalj. Själva menyn bjöd på 15 olika sorters burgare, vissa mer uppseendeväckande än andra. Vad sägs om en burgare med äppelklyftor eller varför inte en burgare med teriyakisås? Vi nöjde oss i alla fall med att beställa en klassisk cheeseburgare med bacon.
Burgaren som serverades hade många klassiska kännetecken på att det var en japansk burgare, som ett gigantiskt fluffigt bröd och en ganska tunn köttpuck. Den största överraskningen var faktiskt att köttet var lite rosa i mitten, något som fortfarande är väldigt ovanligt i Japan. Köttet kunde ha varit mindre kompakt, men köttsmaken var god vilket faktiskt är huvudsaken.
Den största nackdelen med burgaren var att deras relishblandning tog över alldeles för mycket av smaken. Men förutom detta var det överlag en riktigt bra burgare. Priset på strax över 100 kronor är snäppet högre än de flesta andra burgarhak i Tokyo, men i slutändan var det värt det.
In English
Fire House in the Bunkyo area of Tokyo have been serving high quality burgers since 1996. Their expansive menu of 15 burgers offers some truly imaginable creations, such as a burger with apple slices, but we chose their classic bacon cheeseburger instead. The bun was really big and fluffy as always in Japan, and the biggest surprise was the nice pink center of the patty (which is quite uncommon in Japan). Apart from their relish, which unfortunately overpowered some of the flavours, we felt that the burger was really good overall. Fire House serve one of the best burgers in Tokyo and are well worth a visit.