Bonnie är en mysig gastropub i centrala Amsterdam som vi fått en hel del tips om på senare tid. Eftersom det inte är ett klassiskt hamburgerställe består menyn av en blandning av pubfavoriter. Deras enda hamburgare heter Bonnie’s Smashburger och beskrivs lite luddigt med dubbla köttpuckar och cheddar, men inget om vare sig mängden kött eller övriga ingredienser. För de 19 euro (215 kronor) som den kostade så ingick även pommes frites, som vi uppgraderade med parmesan och tryffel för ytterligare 2 euro (23 kronor)
Hamburgaren såg ståtlig och inbjudande ut vid servering, men servitrisen vägrade fortfarande berätta om innehållet och hänvisade bara till att det var hemligt. Oavsett detta onödiga hemlighetsmakeri så hittade vi strimlad sallad, finhackad tomat och en majonnäsbaserad dressing. Och vi blev genast på gott humör efter första tuggan, då köttet var rejält kryddat med en utsökt stekyta. Och under den rejäla stekytan bjöds vi på en tydligt markerad köttsmak från den hängmörade biffen. Vi gissar att de dubbla köttpuckarna var mellan 80 och 100 gram styck. Det smöriga och smakrika sesambrödet var lagom rostat, men hälen lyckades inte stå emot safterna och började sakta men säkert falla sönder under måltidens gång. Det var synd på ett i övrigt läckert bröd, som tyvärr blev hamburgarens största svaghet. Annars var balansen riktigt bra mellan de olika ingredienserna, med välsmält cheddar, krispig sallad och en smakrik dressing. Vi tyckte även att tomaten gjorde sig väl i finhackad form. Och vi vill verkligen slå ett slag för att uppgradera pommes fritesen med riven parmesan och tryffel, då detta verkligen lyfte måltiden.
Bonnie är helt klart en av de bättre burgarrestaurangerna i Amsterdam, och är väl värda ett besök nästa gång du är i Nederländernas huvudstad.
In English
Bonnie is a cosy gastropub in the centre of Amsterdam that has been getting a lot of buzz lately. As it’s not a classic burger joint, the menu features a mix of pub favourites. Their only burger is called the Bonnie’s Smashburger, which is loosely described as having double beef patties and cheddar, but nothing about the amount of meat or other ingredients. For the 19 EUR (20.5 USD) it cost, we also got fries, which we upgraded with parmesan and truffles for another 2 EUR (2 USD).
The burger looked pretty impressive and inviting when it was served, but the waitress still refused to tell us the contents and just said it was a secret. Regardless of this needless mystery, we found shredded lettuce, finely chopped tomatoes and a mayonnaise-based sauce. Our first bite immediately put us in a good mood, as the meat was heavily seasoned with a delicious crust. And underneath the crispy surface, we were treated to a distinct beefiness from the dry-aged meat (and we re guessing that they were about 80-100 grams each). The buttery and flavourful sesame bun was nicely toasted, but the heel couldn’t handle the juices and slowly fell apart over the course of the meal. This was a pity seeing as the bun was very tasty, and this was really the biggest weakness of our burger. Otherwise, the balance between the different ingredients was very good, with well-melted cheddar, crispy lettuce and a flavourful sauce. We also thought the tomato worked well in its finely chopped form. And we really want to recommend upgrading the fries with grated parmesan and truffles, as this really elevated the meal.
Bonnie is clearly one of the better burger restaurants in Amsterdam, and they are well worth a visit next time you’re in the capital of the Netherlands.