Paindemie i Amsterdam särskiljer sig en hel del från de ställen vi normalt recenserar här på Burgerdudes. Deras ”twist” är nämligen att burgarna görs med getkött, men eftersom vi hade fått massor av tips från burgarälskare så kände vi ändå ett behov av att recensera dem. På menyn hittade vi två spännande getburgare, samt pattymelts och vegetariska alternativ. Vi kunde inte motstå frestelsen att prova ”Le Big Mie” som innehöll två 100-gramsköttpuckar, olagrad getost, sallad, pickles och deras Big Mie-dressing. Den kostade 13,5 EUR (150 kronor).
När den serverades vid vårt bord fick vi blandade känslor, för den såg minst sagt annorlunda ut med sitt smörstekta och sesamtäckta toastbröd. Och redan vid första tuggan uppenbarades problemet med detta bröd, då hela hamburgaren praktiskt taget föll sönder och var omöjlig att hålla i med händerna. Smakmässigt kände vi att det fanns både bra och dåliga saker här. På plussidan var att köttpuckarna var väldigt saftiga, trots det magra getköttet. Getosten var smakrik och den thousand island-liknande dressingen band ihop smakerna utan att sticka ut. Vi hade gärna sett att köttet saltats och pepprats lite hårdare för att ta mer plats, då en majoritet av smakerna kom från den överväldigande mängden sesamfrön på brödet.
Med tanke på hur omtalade Paindemie är så blev vi lite besvikna över att deras burgare inte höll måttet. Nu blev getköttet mer av en gimmick, och trots den hjärtliga och mycket trevliga servicen från personalen har vi svårt för att rekommendera ett besök enbart för burgaren.
In English
Paindemie in Amsterdam set themselves apart from the other burger joints that we usually review here at Burgerdudes. Their ”twist” is that they use goat meat in their burgers, but since we’d received loads of tips about them from burger lovers we felt that we simply had to give them a try. Their menu consisted of two goat burgers, plus some patty melts and vegetarian options. We couldn’t resist their ”Le Big Mie”, with two 100-gram goat patties, goat cheese, lettuce, pickles and their Big Mie sauce. It cost 13.5 EUR (13 USD).
We were a bit surprised when it arrived at our table, as it looked very different with its butter-fried and sesame seed covered toast bun. And our first bite confirmed that this wasn’t the best bun for the job, as our burger started to fall apart immediately and was impossible to hold. Taste-wise there were both good and bad things. We liked the flavour and the texture of the goat meat, and it was very juicy despite being lean. The goat cheese added a nice taste dimension, and the thousand island-esque sauce worked well with the other flavours. The patties could have been salted and peppered a bit more to make them pop though, as most of the flavours came from the overpowering amount of sesame seeds from the bread.
Considering how talked about Paindemie are, we were left a bit disappointed that their burger wasn’t up to par. The goat meat turned into more of a gimmick than anything else, and despite the genuine and really friendly service from the staff we can’t really recommend that you go for their burger here.