Diego’s Burgers

Ändå Rotterdams bästa burgare

1 3 5
Skriven av
Diego’s Burgers

Diego’s Burgers i Rotterdam har en vinnarkock bakom spakarna. Diego Belly vann pris för Rotterdams bästa burgare 2015 och skrev rekord med världens dyraste hamburgare 2017. Så när vi hade vägarna förbi Europas största hamnstad såg vi till att ta oss över den evigt blåsiga Erasmusbron och besöka dem. Menyn rymde tre olika köttburgare, och vi blev genast förtjusta över att burgarna innehöll hängmörat kött. Vi bestämde oss till slut för en Classic med hängmörat kött, bacon, cheddar, sallad, tomat, pickles, senap och ketchup i ett briochebröd för 12,75 EUR (145 kronor) (14 USD) och en Bulky med hängmörat kött, pulled pork, cheddar, miso, pickles och BBQ-whiskeysås för 16,75 EUR (190 kronor). Vi lade även till extra kött i vår Bulky för ytterligare 4 EUR (45 kronor), samt pommes frites med majonnäsdipp för 3,75 EUR (40 kronor).

Burgarna serverades på en liten tallrik och det första vi tänkte att de var väldigt höga. Båda burgarna hade genomborrats med en kniv, och när det kom till dubbelburgaren förstod vi varför det kunde behövas. Men den var egentligen på tok för hög, och tillsammans med pulled porken blev den väldigt svåräten. Brödet var en positiv överraskning, och lyckades vara fluffigt, mjukt och riktigt smakrikt. Köttet var gott men smakade inte särskilt hängmörat, och hade mått bra av mer salt för att lyfta smakerna, Det var dessutom överarbetat och ganska kompakt, vilket blev väldigt märkbart i just dubbelburgaren. Det är sällan vi hyllar tomat i burgare, men alla grönsakerna i vår Classic var väl avvägda, och just tomaten var perfekt tunt skuren och kompletterade de andra ingredienserna väl. Baconet var krispigt, men picklesen var alldeles för söta och pommes fritesen kändes riktigt trista.

Diegos Burgers serverar troligtvis Rotterdams bästa burgare i dagsläget, men de är inte mycket bättre än bra för det. Vi hoppas på att få se lite mer utveckling i staden framöver.

In English

Diego’s Burgers in Rotterdam are helmed by an award-winning chef at the helm. Diego Belly won the award for Rotterdam’s best burger in 2015 and set a record for the world’s most expensive burger in 2017. So when we were passing through Europe’s largest port city, we made sure to cross the ever-windy Erasmus Bridge and pay them a visit. Their menu featured three different beef burgers, and we were happy to see that they used dry-aged beef in them. We eventually settled on a Classic with dry-aged beef, bacon, cheddar, lettuce, tomato, pickles, ketchup and mustard in a brioche bun for 12.75 EUR (14 USD) and a Bulky with dry-aged beef, pulled pork, cheddar, miso, pickles and a BBQ whiskey sauce for 16.75 EUR (18 USD). We also added an extra patty to our Bulky for an additional 4 EUR (4.5 USD), as well as french fries with a mayo dip for 3.75 EUR (4 USD).

Our burgers were served on small plates and we immediately noticed that they were very tall. Both burgers had been pierced with a steak knife, and we kind of understood why when it came to the towering double burger. But it was far too high, and the pulled pork made it very difficult to eat. The bun was a delightful surprise; fluffy, soft and really tasty. The beef was good but didn’t taste particularly dry-aged, and could have done with more salt to elevate the flavours. It was also overworked and quite compact, which was very noticeable in our double burger. We rarely praise tomato in hamburgers, but all the vegetables in our Classic were nicely balanced, and the tomato slices were sliced thin and complemented the other ingredients well. The bacon was crispy, but the pickles were way too sweet and the fries were a boring let-down.

Diego’s Burgers probably serve the best burger in Rotterdam right now, but it’s not much better than just good. We hope to see some more development in the city in the future.

Adress

Posthumalaan 3, Rotterdam Netherlands

Mer information

Topplistor

Sociala medier