Blue Collar i Williamsburg, New York, var länge en av våra favoriter i världen efter vårt första besök under 2015 då de serverade en burgare i toppklass. Nu, sju år senare, ville vi se om de fortfarande höll samma nivå. Lokalen var fortfarande lika anspråkslös och ljust inredd, med en enkel meny ovanför disken. Vi valde en dubbel cheeseburgare för 9,75 USD (105 kronor) som bestod av två köttpuckar, ost, sallad, lök, tomat, pickles och burgardressing.
Burgaren vi serverades hade ett smått chockerande utseende. Brödet, som var ett sådant som inte var helt delat på mitten, gjorde att ingredienserna nästan vällde ut och vår första tugga bestod därför mest av kött och lök. Vi måste dock erkänna att vi till viss del faktiskt uppskattade det svulstiga utseendet. När vi tog vår andra tugga blev allt mer balanserat och vi kunde äntligen uppskatta de olika smakerna. Köttet hade rejäl stekyta, men var något för kompakt för att uppnå full pott. Smakmässigt så samspelade det dock utmärkt med den krämiga osten, och vi var väldigt nöjda med detta. Såsen hade en klassisk smak av hamburgerdressing och tillförde en hel del balans. Däremot var grönsakerna – främst tomaten och picklesen – aningen kalla.
Blue Collar serverar inte längre världens bästa burgare, men de är fortfarande riktigt goda, prisvärda och värda att kolla in om du har vägarna förbi Williamsburg.
In English
Blue Collar in Williamsburg, New York were one of our absolute favourites after our first visit back in 2015, when they served us world-class burgers. Now, seven years later, it was time to see if they could live up to our expectations. The burger joint itself was just as refreshingly unassuming, with light and clean interiors and a short menu above the register. We ordered a Double Cheeseburger for 9.75 USD with two beef patties, cheese, lettuce, onions, tomato, pickles and burger sauce..
The burger’s appearance was a bit shocking, to be honest. This was mainly due to the fact that the bun wasn’t slides completely through, making it difficult to fit all the ingredients inside, and our first bite consisted of just meat and onions. But we have to admit that we kind of liked this almost outrageous appearance. Our second bite was much better balanced, letting us appreciate the different flavours. The patties had a deep crust, but was a bit too compact for it to be a real winner. Tastewise, the beef worked great with the creamy cheese, leaving us with satisfying flavours. The classic burger sauce evened out everything nicely, but we were a bit disappointed that our vegetables – especially the tomato and pickles – were a bit too cold.
Blue Collar are not longer a contender for being the world’s best burger, but they’re still tasty, cheap and well worth checking out the next time you’re in Williamsburg.